ΓρεβενάΔυτική Μακεδονίατελευταίες ειδήσεις

Προσφυγικό στη Δυτική Μακεδονία: Από τα ξενοδοχεία σε διαμερίσματα οι πρόσφυγες (ρεπορτάζ – βίντεο)

 

Το ενοίκιο θα ξεκινά από 270 ευρώ για διαμέρισμα 65 τμ και θα αγγίζει και τα 350 τμ σε διαμέρισμα των 110 τ.μ.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίπ Λεκλέρ, πραγματοποίησε συνάντηση πριν το Πάσχα παρουσία του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη , του δημάρχου Γρεβενών και των περιφερειακών συμβούλων των Γρεβενών για το σχέδιο εξάπλωσης των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα. Ήταν λογικό να επισπευσθεί μια τέτοια συνάντηση στα Γρεβενά μετά την αρνητική εξέλιξη αποχώρησης όλων των προσφύγων από τα ξενοδοχεία, τα οποία έφερναν ένα πολύ καλό εισόδημα στους επαγγελματίες και την τοπική αγορά.

Σημανδράκος: «Έχει πληγεί η εικόνα του τουριστικού προϊόντος των Γρεβενών»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Σημανδράκος στο δημοσιογράφο Δημήτρη Βακρατσά στο West Channel 30 έως 70-80 διαμερίσματα θα ενοικιαστούν σε κάθε πόλη από τους πρόσφυγες ανάλογα με το μέγεθος των πόλεων και θα φτάνουν έως και τα 100 στις μεγαλύτερες . «Αυτό που προτάθηκε είναι οι δήμοι να μπουν ενεργά στην φιλοξενία των προσφύγων μέσα από δημοτικές ή αναπτυξιακές εταιρίες» συνέχισε, πιθανόν μετά και την επιθυμία του Γιάννη Μουζάλα να μην βρίσκεται όλο το παιχνίδι στα χέρια των ΜΚΟ.

Ο περιφερειάρχης πρότεινε να γίνει μια συνάντηση με όλους τους δημάρχους όπου θα συζητηθεί το σχέδιο της Ύπατης Αρμοστείας σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.»Οι πρόσφυγες θα απλωθούν σε όλες τις περιφερειακές πόλεις» ξεκαθάρισε ο αντιπεριφερειάρχης «κι ανάλογα με τον πληθυσμό των πόλεων θα κυμανθούν και τα διαμερίσματα.Θα γίνει μια κατανομή διάσπαρτη στον αστικό ιστό,ένα διαμέρισμα ανά οικοδομικό τετράγωνο» για την σωστή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.Το ενοίκιο θα ξεκινά από 270 ευρώ για διαμέρισμα 65 τμ και θα αγγίζει και τα 350 τμ σε διαμέρισμα των 110 τ.μ.

Επίσης δήλωσε ότι η αλλαγή από τα ξενοδοχεία στα διαμερίσματα έγινε για το κόστος του προγράμματος χωρίς φυσικά να αναφερθεί καθόλου στη διαμάχη των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων, η οποία κόστισε ακριβά. «Στα επιπλωμένα διαμερίσματα κάθε πρόσφυγας θα κοστίζει 100 ευρώ ενώ στα ξενοδοχεία κόστιζε 600» είπε, ενώ τόνισε ότι αυτή η κατάσταση «έχει πλήξει την εικόνα του τουριστικού προϊόντος των Γρεβενών, διότι τα ξενοδοχεία το χειμώνα ήταν δεσμευμένα.Τώρα πρέπει να αντιστρέψουμε το κλίμα, ώστε να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες ώστε να μην πληγεί η εικόνα της Βασιλίτσας και όχι μόνο».

Ι.Π

prlogos.gr

περισσότερα
Back to top button