ΓούναΚαστοριάΚόσμος

Ναούμ Δίτσιος: «Ανοίγει ένας καινούριος θετικός κύκλος με συγκρατημένη αισιοδοξία» (ρεπορτάζ)

Ολοκληρώθηκαν με τη δημοπρασία της SAGA  οι  φετινές  δημοπρασίες οι οποίες  ξεκίνησαν στο Τορόντο με την δημοπρασία της NAFA,  συνεχίστηκαν  στην Κοπεγχάγη, το  Ελσίνκι και το Σιάτλ.

 Σταθερά ανοδικές χαρακτήρισε όλες τις δημοπρασίες στις οποίες συμμετείχε, ο Καστοριανός γουνοποιός κ. Ναούμ Δίτσιος.
 Ο γνωστός επιχειρηματίας έκανε λόγο  για τους  Έλληνες γουνοποιούς οι οποίοι  ήταν πολύ δραστήριοι και ειδικά  στη ζήτηση  μαύρων  δερμάτων της NAFA. Μάλιστα  έσπρωξαν τις τιμές  προς τα  πάνω, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού και αυτό δημιούργησε κλίμα ευφορίας.
Όσον  αφορά  τώρα στη δημοπρασία της NAFA στο Τορόντο, η οποία ξεκίνησε με τα μαύρα δέρματα, «Υπήρξε μια  εικόνα αισιοδοξίας  για τους αγοραστές, καθώς φαινόταν ότι η κίνηση και η αγορά είχαν θετικό πρόσημο, χωρίς να είναι κάτι το φοβερά σπουδαίο αλλά σίγουρα ήταν κάτι καλύτερο από αυτό που περιμέναμε. Η  αγορά έχει αλλάξει και είναι θετική, είναι εμφανώς θετικότερη  από αυτό που περίμεναν οι αγοραστές και αυτό φάνηκε στην έκθεση του Χονγκ Κονγκ και συνεχίστηκε και στου Μιλάνου. Υπάρχει ενδιαφέρον παντού» δήλωσε στη Στήλη των Γουνοποιών ο κ. Δίτσιος.
Αναφορικά με την  έκθεση της Κοπεγχάγης, η  δημοπρασία αποτέλεσε μια αντιγραφή της κατάστασης του Τορόντο. Οι Έλληνες και εκεί δεν είχαν την ίδια δυναμική με τη δημοπρασία της NAFA.
Αναφορικά με το Ελσίνκι  που είχαμε δύο δημοπρασίες της SagaAmerican Legend, τα πράγματα και εκεί  κινήθηκαν στην ίδια γραμμή.
«Το μομέντουμ αυτή την ώρα είναι θετικό, δεν πρέπει να πάρουμε αέρα αλλά να μην χάνουμε όμως και την αισιοδοξία μας. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, με την έννοια ότι είναι η αρχή ενός καλού και να μη στραβώσει στο δρόμο.  Διαπιστώνουμε ότι ανοίγει ένας καινούριος θετικός κύκλος με συγκρατημένη αισιοδοξία», επισήμανε ο καστοριανός γουνοποιός .

Δώρα Κωτσοπούλου

Η ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

περισσότερα
Back to top button