Καστοριά

Καστοριά: Τα 27 θέματα του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 26/4 και όλες οι εισηγήσεις

Η απόκριση του πολίτη στις ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις του δίνει την δυνατότητα να ασκεί έμμεσα πολιτική επισημαίνοντας προβλήματα και  συμμετέχοντας έμπρακτα στις λύσεις που τον αφορούν. Μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από τους εκπροσώπους του την βούλησή του όχι γενικά και αφηρημένα, αλλά πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που “τρέχουν” σε ενεστώτα χρόνο.
Η απόκριση του πολίτη στις ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις “εκπαιδεύει” τον κάτοικο στο να γίνει “πολίτης” με την έννοια που έδιναν στη λέξη οι αρχαίοι Αθηναίοι (μέρος της κοινωνίας, της “πόλις”, που δεν είχε τότε την έννοια τόσο του γεωγραφικού προσδιορισμού, αλλά περισσότερο του κοινωνικού).
Εν τέλει η συμμετοχή σε αυτές τις διαβουλεύσεις φτιάχνει μια κοινωνία δημο-κρατικότερη και συμβάλει στο να παίρνονται περισσότερο και περισσότερες σωστές αποφάσεις από τον θεσμό εκπροσώπησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας στο [email protected], ή αφήστε μας απ’ ευθείας μήνυμα από την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στη δεξιά πλευρική μπάρα στο blog των ΕΝ.ΔΗΜΟ.

ΘΕΜΑΤΑ

 

Α/Α
ΤΙΤΛΟΣ
 
Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dimotiki-kinisi.blogspot.gr

περισσότερα
Back to top button