Καστοριά

Ξαναγύρισαν μετά από πολλά χρόνια οι δασόκοτες στην Καστοριά (φωτο)

Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν την καταγραφή αυτού του είδους, είναι η πρώτη φωτογραφία ζωντανού πτηνού που έχει βγει ποτέ στην Καστοριά και ίσως η νοτιότερη σε όλην την Ελλάδα.
Το κυνήγι αυτού του πτηνού εννοείται πως απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ, τα άτομα που ζουν σήμερα στην Ελλάδα είναι παρά πολύ λίγα και κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση.
Εννοείται πως έχω ειδοποιήσει τον πρόεδρο και όλα τα μέλη την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, ώστε συντονισμένα να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία αυτού του μικρού πληθυσμού δασοκοτών, από τον μεγαλύτερο εχθρό τους που δεν είναι άλλος από την λαθροθηρία. Από μαρτυρίες γνωρίζουμε πως το είδος αυτό υπήρχε στην περιοχή μας πριν πολλά χρόνια, το κυνήγι του όμως εξαφάνισε εντελώς το είδος από τον νομό μας.
Τώρα μετά από 50 η 60 χρόνια ξαναγύρισε, είμαστε υπεύθυνοι λοιπόν για την διάσωσή του, είμαστε υπεύθυνοι όλοι οι Καστοριανοί κατά κύριο λόγο, να του δώσουμε χώρο να ζήσει να αναπαραχθεί και να κοσμεί με την παρουσία του τα Δάση της Καστοριάς.

Κώστας Καπουργάς

περισσότερα

One Comment

  1. Εσείς νομίζετε ότι ανακαλύψατε τον τροχό … στον άγιο Ζαχαρία απέναντι είναι η στο Βίτσι κοντά στο πυροφυλάκιο ? οι κυνηγοί το γνωρίζουν και τις προστατεύουν πρώτα από εσάς …. μάθε μπαλίστα αγόρι μου , πάντα υπήρχαν εδώ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button