ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι “The Skelters” live στην Καστοριά

Οι “Skelters” είναι ένα ελληνικό αγγλόφωνο rock συγκρότημα, αποτελούμενο από τους Άγγελο Χαραβιτσίδη (φωνητικά, κιθάρα, πιάνο), Δανιήλ Χαραβιτσίδη (ντραμς, φωνητικά) Σταύρο Αμανατίδη (κιθάρα, φωνητικά) και Θοδωρή Νικολάου (μπάσο). Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 1996 από τα δυο αδέρφια Άγγελο και Δανιήλ Χαραβιτσίδη.Από το 1998 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, συγκροτήματα και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει είναι οι Beatles, ο John Lennon, ο Elvis Presley, οι Queen και οι U2. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο : «Explain To Me» κυκλοφόρησε το 2009.

Σύντομη Ιστορία

Ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία να ασχολούνται με τη μουσική, έχοντας ως κύρια πρότυπά τους, τους Βeatles καθώς και άλλους μεγάλους μουσικούς. Ο ‘Αγγελος Χαραβιτσίδης και ο αδερφός του Δανιήλ, δημιούργησαν τους «Crickets» το 1997, αλλά το 2001 το όνομα άλλαξε σε «Skelters», μετά από μια ιδέα του Δανιήλ, ο οποίος επέλεξε το όνομα «Skelters» από το τραγούδι των Beatles «Helter Skelter». Μέχρι το 2003 η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε αρκετές φορές, με τα δύο όμως αδέρφια να συνεχίζουν να αποτελούν τον κορμό του συγκροτήματος. Όλα αυτά τα χρόνια οι Skelters έχουν εμφανιστεί σε αμέτρητες μουσικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη ,στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, έχουν συμμετάσχει σε πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες και μουσικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και έχουν τραγουδήσει σε διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η συνεργασία τους με ξένους καλλιτέχνες (ΖΖ Top, Louisiana Red, Pavlov’s Dog, Iron Butterfly,Steve Harley and Cockney Rebel, Puressence, Don Dokken, Paul Di’Anno) και με ελληνικά συγκροτήματα ( Blues Wire,George Gakis) τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουν μεγαλύτερη φήμη και αναγνωρισιμότητα.

Επιρροές

Η κύρια και βασική επιρροή των Skelters είναι το Βρεττανικό θρυλικό συγκρότημα των “σκαθαριών”. Ο John Lennon, αρχικά αποτέλεσε το μεγάλο πρότυπο του τραγουδιστή και ήταν η «αιτία» που ώθησε τον Άγγελο στη δημιουργία του συγκροτήματος. Οι Beatles έδωσαν το έναυσμα και αποτέλεσαν το θεμελιώδη λίθο για τη δημιουργία του συγκροτήματος. Εκτός , όμως από αυτούς, μεγάλη επιρροή στους Skelters ασκούν και οι Queen, οι U2, οι Led Zeppelin, οι Rolling Stones, ο Elvis Presley, ο Paul McCartney, ο George Harrison, ο Bruce Springsteen, ο Little Richard, οι Oasis, οι Bon Jovi και ο Tom Petty. Παράλληλα , όμως, με τις κύριες επιρροές, οι Skelters έχουν και κάποιες δευτερεύουσες, αλλά εξίσου σημαντικές με τις πρώτες. Η καθεμιά παίζει το δικό της ρόλο στις μουσικές αναζητήσεις των μελών. Έτσι, μεγάλα ονόματα , όπως οι Aerosmith, οι Deep Purple, ο Bob Dylan, οι Guns n’ Roses, οι Pink Floyd,οι Black Sabbath, οι Doors, ο Chuck Berry, ο Roy Orbison,ο Steve Ray Vaughan, ο Eric Clapton, ο Johnny Cash, ο David Bowie και οι T-Rex προστίθενται στα μουσικά ακούσματα και στις μουσικές προτιμήσεις των Skelters. Τέλος, οι δεκαετίες ’60, ’70, ’80 καθώς και κάποια άλλα είδη μουσικής, όπως για παράδειγμα, blues, folk, glam, disco, funk, progressive και alternative έρχονται να συμπληρώσουν τις μουσικές επιρροές τους.

Δισκογραφία

  • 2009: Explain To Me

Το Explain To Me είναι το πρώτο άλμπουμ των Skelters.
Κυκλοφόρησε στις 25 Μαϊου 2009 από την Δισκογραφική εταιρεία Lyra/Pan-Vox.

  • 2016: Revive

Στις 31 Οκτωβρίου 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ των Skelters με τον τίτλο Revive, από την δισκογραφική εταιρεία New Dream Records.

Περισσότερα στη wikipedia

 

 

περισσότερα
Back to top button