ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Αθλητικοί αγώνες “Όλοι Διαφορετικοί- Όλοι Ίσοι” (απολογισμός – ευχαριστίες – φωτογραφίες)

Την Δευτέρα 3 του Απρίλη, για τέταρτη συνεχή χρονιά η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσε τους Αθλητικούς Αγώνες ‘Όλοι Διαφορετικοί- Όλοι Ίσοι’ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς. Οι Αγώνες έλαβαν χώρα στο κλειστό και ανοιχτό γήπεδο Μανιάκων ‘ Γιάννης Χρήστου’ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου).

Ωστόσο το νόημα των Αγώνων δεν περιορίζεται στην  ημέρα αυτή. Κύρια επιδίωξη ήταν η δημιουργία μιας αφορμής προκειμένου μαθητές με αυτισμό να περάσουν χρόνο μαζί με συνομηλίκους τους για να προετοιμαστούν για την κοινή συμμετοχή τους. Βασικός στόχος, δηλαδή, ήταν η δημιουργία δεσμών, η εμβάθυνση υπαρχόντων, το μοίρασμα της χαράς, οι κοινές αναμνήσεις.

Έτσι, στους Αγώνες συμμετείχαν στο σύνολο 131 μαθητές των παρακάτω σχολείων:

  1. Ειδικό Νηπιαγωγείο Καστοριάς
  2. 1ο & 8ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς
  3. 6ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς
  4. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
  5. Δημοτικό Σχολείο Δισπηλιού
  6. Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου
  7. 1ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
  8. 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
  9. 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς
  10. Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καστοριάς
  11. Γυμνάσιο Μανιάκων
  12. Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς
  13. ΕΕΕΕΚ Καστοριάς
  14. ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άργους Ορεστικού
  15. 1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού

Οι αγώνες υποστηρίχθηκαν από εξήντα πέντε (65) περίπου εθελοντές, μεταξύ αυτών και μαθητές από Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Καστοριάς, το κέφι και η ζωντάνια των οποίων έδωσε επιπλέον νόημα στην ημέρα.

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας ευχαριστούν θερμά τον γιατρό των αγώνων κύριο Κοντονίνα Δημήτριο, τον Δήμο Καστοριάς, το ΔΗΝΑΚ,  το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καστοριάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Ζουζουλιωτών, καθώς και, τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για την ουσιαστική τους υποστήριξη.

Τέλος θερμές ευχαριστίες στο Super Market Κωστάρα – Ελληνική Διατροφή  (Νέα Ζούζουλη-Μανιάκοι) που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και συνέβαλε οικονομικά προκειμένου να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα για άλλη μια χρονιά.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Τελιγιορίδου Ολυμπία και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Αντωνίου Μαρία, τους εκπρόσωπους του Δήμου Καστοριάς, των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς καθώς και μαθητές από τις σχολικές μονάδες της κοινότητας Μανιάκων και ευρύτερα άλλων σχολικών μονάδων του νομού Καστοριάς και το ΚΔΑΠ Κοζάνης που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φέτος στους Αθλητικούς Αγώνες «Όλοι Διαφορετικοί –Όλοι Ίσοι».

Ευχαριστούμε πολύ

 

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, το προσωπικό και οι επωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας

περισσότερα
Back to top button