Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τώρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Καστοριά (φωτο)

Οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής συγκεντρωμένοι στα ΚΕΔΔΥ με σκοπό να σταματήσουμε τις επιμορφώσεις που γίνονται και προσβάλουν τα βασικά πτυχία.

Συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες γίνονται σε όλη την Ελλάδα από τους αποφοίτους των τμημάτων μας με σκοπό να καταργηθεί η τροπολογία

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για επιμορφωτικές ημερίδες 4-5 ωρών, που θεωρούν κάποιοι πως είναι αρκετές να υποκαταστήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί μέσα από τα βασικά πτυχία (για την α/θμια) τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά διπλώματα σπουδών, σκοπό έχουν την απαξίωση των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, αφού καταπατάται το δικαίωμα τους σε ίσες ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνονται οι τίτλοι σπουδών και συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν κατάργηση του Ν. 4415/16, που δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο να τοποθετήσει στην Ειδική Αγωγή εκπαιδευτικούς (δασκάλους και καθηγητές) που δεν έχουν τα προσόντα και αποβλέπουν στην κάλυψη των δομών ΕΑΕ με διδακτικό προσωπικό ταχύρρυθμων σεμιναρίων.

περισσότερα
Back to top button