Καστοριά

Ίδρυση τράπεζας αίματος από την Ένωση Στρατιωτικών Καστοριάς

 

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων που πραγματοποιεί, οι οποίες στοχεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών του, προχωρά στην ίδρυση τράπεζας αίματος για τα μέλη της Ένωσης και τις οικογένειες τους, αλλά και για προσφορά σε περιπτώσεις ανάγκης με την ονομασία «Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς» και αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών 13961.

Το τμήμα συνεργασίας αιμοδοσίας με την τράπεζα μας, κατόπιν συνεννόησης με τον διαχειριστή μας είναι:

α) Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

Η τράπεζα αίματος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά αίματος των συναδέλφων μελών του σωματείου μας. Όσες και όσοι συνάδελφοι μπορούν και  επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά , παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διαχειριστή για την Ένωση μας κ. Μαρινέλη Χρήστο στο τηλ. 6944857472-6987577649 ή να στείλουν email στο [email protected].

Σκοπός της λειτουργίας της τράπεζας αίματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς είναι:

α) Η δημιουργία αποθέματος αίματος για την αντιμετώπιση αναγκών των μελών της Ένωσης μας και των οικογενειών τους.

β) Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει καθένας που έχει ηλικία από 18 έως 62 ετών, εφόσον είναι υγιής. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα έως και πέντε (5) φορές το χρόνο, ενώ οι γυναίκες έως και τρείς (3) φορές το χρόνο. Το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δύο (2) μηνών. Δικαιούχοι μονάδων αίματος της τράπεζας αίματος του σωματείου μας είναι τα μέλη της Ένωσης μας με τις οικογένειες τους.

               Η προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η άμεση εξεύρεση αίματος συντελεί καθοριστικά στην έγκαιρη και αίσια έκβαση πολλών περιστατικών και απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από την αγωνία και το άγχος για την εξεύρεση αίματος. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος 

Χρήστος Μαρινέλης

Αλχίας (ΤΠΖ)

6944857472                                                                                      

Ο Γεν. Γραμματέας 

Ελευθέριος Καράτσογλου

Υπλγός (ΑΔΒ)

6973279012

 

 

περισσότερα
Back to top button