• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Διάκριση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (φωτογραφίες – βίντεο)

by user65 / Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 / Published in Καστοριά

Στα πλαίσια του  3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο»,  συμμετείχαν στον

Περιφερειακό τελικό που διεξήχθη την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στο 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς. Τη συμμετοχή και επίβλεψη είχε αναλάβει ο εκπαιδευτικός του μαθήματος Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, Καλτσός Παύλος.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς συμμετείχε με την κατασκευή «Helicopter Transport». Στην κατασκευή υπήρχαν δυο σενάρια όπου στο πρώτο ένα ελικόπτερο μόλις συναντούσε ένα εμπόδιο εξέπεμπε ένα σήμα κινδύνου και στο δεύτερο το ελικόπτερο μπορούσε με αυτοματοποιημένο τρόπο να μεταφέρει διάφορα αντικείμενα. Όλοι η μαθητές εργάστηκαν υποδειγματικά για την ολοκλήρωση του project και το αποτέλεσμα της εργασίας τους επιβραβεύτηκε με το βραβείο που τους αποδόθηκε.

Το project του 2ου Δημοτικού έλαβε τη διάκριση «Δημιουργίας εικονικού κόσμου στο Scratch».

Επίσης, σημαντικό όφελος θα έχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου που θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εργαστούν με το ρομποτικό κιτ, το οποίο και μας χορηγήθηκε δωρεάν από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης για τη συμμετοχή μας.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς διαθέτει την ωραιότερη αίθουσα Η/Υ για το μάθημα της Πληροφορικής. Τακτοποιημένη, καθαρή, βαμμένη όμορφα υποδέχθηκε τους μαθητές μας που από φέτος διδάσκονται το μάθημα της Πληροφορικής από 1 ώρα για κάθε τάξη και στην Πρωινή Ζώνη. Έτσι, φροντίσαμε με τις υποδείξεις του καθηγητή πληροφορικής κ. Παύλου Καλτσού να τη διαμορφώσουμε κατάλληλα ώστε να αξιοποιηθεί λειτουργικά και να εμπνέει αισθητικά.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση και παρουσίαση του project, στους μαθητές που μας εκπροσώπησαν στον διαγωνισμό Ζηκίδη Αναστάσιο, Κιάφα Εμμανουήλ, Κορεντσίδου Θεοδοσία, Μελλίδης Δαμιανός, Μελλίδης Κοσμάς,  Ταμήλιας Γεώργιος, καθώς και στον εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Παύλο Καλτσό.

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

 

 

  • Tweet
Tagged under: 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, ελικόπτερο, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, Παιδεία, Ρομποτική

About user65

What you can read next

Στον Ηλία Παπαμόσχο το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος
Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ειρήνης Γεωργοσοπούλου-Μισκία – Επιτυχόντες
Σήμερα η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καστοριάς για τα επιχειρηματικά δάνεια (βίντεο – δηλώσεις)

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP