Ελλάδαευρωπη

Οι «27» υπέγραψαν τη Συνθήκη της Ρώμης

Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 60 χρόνια μετά την ιδρυτική Συνθήκη, υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης σε μια επετειακή τελετή που έγινε στο Καπιτώλιο της ιταλικής πρωτεύουσας.Θα υπάρξει και 100 επέτειος για την Ε.Ε» τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την άφιξή του στο Καπιτώλιο .

«Δεν είμαστε κουρασμένοι από την Ευρώπη. Αλλά θέλουμε να λειτουργεί καλύτερα. Πολλά λάθη έχουν διαπραχθεί. Η Ένωσή μας εξακολουθεί να είναι ελλιπής, συχνά μακριά από τα προβλήματα, διαιρεμενη, αναποτελεσματική, πολύ γραφειοκρατική . Ως πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανησυχώ γιατί όλο αυτό δημιουργεί μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια σε πολλούς πολίτες. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, χωρίς να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες», υπογράμμισε ο Αντόνιο Ταγιάνι.

Έκκληση έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στους 27 να αποδείξουν ότι είναι ηγέτες μιας Ευρώπης η οποία έχει αρχές και πολιτική ενότητα. Η Ευρώπη, ως πολιτική οντότητα, είτε θα είναι ενωμένη, είτε δεν θα υπάρχει. Μόνο μία ενωμένη Ευρώπη μπορεί να είναι κυρίαρχη».

thepressproject.gr

περισσότερα
Back to top button