Καστοριά

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Καστοριάς Χρήστο Μαρινέλη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Χρήστος Μαρινέλης μίλησε στο fouit.gr και στον Ζήση Πετκανά

Ερ: Κύριε Μαρινέλη πότε ιδρύθηκε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς;
Απ: Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμ: 12/2016 διάταξη του Ειρηνοδικείου Καστοριάς τον Νοέμβριο του 2016. Είναι πλήρως εναρμονισμένη με το άρθρο 50 του ν.4407/2016 και αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Ερ: Ποιοι οι σκοποί ίδρυσης της Ένωσης;
Απ: Οι σκοποί της Ένωσης είναι η ανάπτυξη των συναδελφικών δεσμών μεταξύ των στρατιωτικών που υπηρετούν στην ΠΕ Καστοριάς, η εξύψωση του επαγγελματικού, εργασιακού, κοινωνικού και πολιτιστικού τους ρόλου, η μελέτη και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και κυρίως η κοινή αντιμετώπιση των τόσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Όλοι οι σκοποί ίδρυσης περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο 2 του καταστατικού μας. Να τονίσω ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Ε Καστοριάς θα λειτουργεί πάντα μέσα στα όρια που οριοθετούνται από την νομοθεσία και τους στρατιωτικούς κανονισμούς.


Ερ: Που στεγάζεται η Ε.Σ.ΠΕ.Ε Καστοριάς; Πρόσφατα είδαμε ανακοίνωση σας για την λειτουργία των γραφείων σας. Από πότε ακριβώς θα λειτουργήσουν;
Απ: Πράγματι ανακοινώσαμε την λειτουργία των γραφείων στο στρατόπεδο «ΤΣΙΤΣΕΛΗ» , χώρος που μας διατέθηκε κατόπιν αιτήσεως μας. Για άγνωστους προς εμάς λόγους αποφασίστηκε η αλλαγή του χώρου και η λειτουργία των γραφείων μας εντός του στρατοπέδου «ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ». Πιστεύω το συντομότερο να παραλάβουμε το χώρο και με νεότερη ανακοίνωση θα καθορίσουμε τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας τους.

Ερ: Εκτός από τα γραφεία, η Ένωση σας διαθέτει σελίδα στο διαδίκτυο ή στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Απ: Όχι. Όπως σας ανέφερα ήδη η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς πλήρως εναρμονισμένη με τον ν.4407/2016 δεν διαθέτει σελίδα στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οποιοσδήποτε συνάδελφος ή μη θέλει να ενημερωθεί για τις προτάσεις ή τις δράσεις μας μέσω του διαδικτύου ή των social media,μπορεί να το κάνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών στο www.poes.gr και στις σελίδες που ο Ομοσπονδία έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί υπάρχει σύνδεσμος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε Καστοριάς όπου ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί για όλες μας τις ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου, τις δράσεις μας, τις προσφορές προς τα μέλη μας, όπως επίσης να δει τα όργανα διοίκησης, το καταστατικό και την αίτηση εγγραφής στην Ένωση μας.

Ερ: Έχετε ήδη κάνει είδαμε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς
Απ: Πράγματι έχουμε κάνει συναντήσεις σχεδόν με όλους τους τοπικούς φορείς. Οφείλω να πω ότι όλοι τους, οι βουλευτές της περιοχής, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Δήμαρχος μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και έδειξαν μεγάλο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ο καθένας από την πλευρά τους προωθεί και καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση τους. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις και με τους υπόλοιπους φορείς που δεν έχουμε δει ακόμα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα ευχαριστήσω την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τον εμπορικό κόσμο για τις προσφορές τους προς τους συναδέλφους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα νέων προσφορών.

Ερ: Ποια είναι τα θέματα που σας απασχολούν αυτό το διάστημα και ποιες δράσεις κάνετε;
Απ: Τα θέματα είναι πολλά και ποικίλα. Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μισθολόγιο μας, μεταθέσεις, μοριοδότηση της περιοχής, ωράριο εργασίας και άλλα. Έχουμε δώσει το στίγμα μας καταθέτοντας, χωρίς τυμπανοκρουσίες, τις προτάσεις μας προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με την οποία είμαστε σε πλήρη και αγαστή συνεργασία και η οποία από την μεριά της δίνει καθημερινή μάχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όσο για τις δράσεις, είδαμε με μεγάλη χαρά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης πάρα πολλούς συναδέλφους μαζί με τις οικογένειες τους να γίνονται δότες μυελού των οστών παρουσία κλιμακίου του Ερυθρού Σταυρού. Θα ακολουθήσουν και άλλες κοινωνικές δράσεις το προσεχές διάστημα για τις οποίες θα ενημερώσουμε αναλυτικά τα μέλη μας.

Ερ: Κλείνοντας θέλετε να δώσετε ένα μήνυμα στους συναδέλφους σας;
Απ: Το μήνυμα είναι ένα: Όλοι μαζί μπορούμε. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει τις ιδέες και την αγωνιστικότητα του. Βλέπουμε με ιδιαίτερη χαρά την μεγάλη πλειοψηφία των υπηρετούντων συναδέλφων στην ΠΕ Καστοριάς να είναι μέλη μας. Θέλουμε και τους λίγους υπόλοιπους με το έργο μας και τη δράση μας να τους πείσουμε να συμπαραταχθούν και αυτοί. Τα μέλη μας τα προτρέπουμε να είναι ενεργά. Θέλουμε δια ζώσης, εγγράφως ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ένωσης μας [email protected] τις προτάσεις τους. Κάθε καλοπροαίρετη κριτική προς το Δ.Σ της Ένωσης είναι και καλοδεχούμενη και εποικοδομητική. Λαϊκισμοί, δημαγωγίες, συντεχνιακές αντιλήψεις, κομματικές προσκολλήσεις, κακεντρεχή σχόλια, διασπαστικές κινήσεις, διχόνοια, ιδιοτελείς σκοποί, αφενός δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κοινή προσπάθεια και αφετέρου δεν μας αρμόζουν και δεν μας ταιριάζουν. Μακριά από μας. Επαναλαμβάνω και πάλι: όλοι μαζί μπορούμε.

Ερ: Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη.
Απ: Εγώ ευχαριστώ θερμά το fouit.gr για την φιλοξενία και το βήμα που μας έδωσε και με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή του έργου μας.

 

 

περισσότερα
Back to top button