ΕλλάδαΚόσμος

Feud: Η σειρά που θα μονοπωλήσει τα βραβεία για το 2017

Είδα το πρώτο επεισόδιο μιας από τις πιο αναμενόμενες σειρές της χρονιάς που είναι το Feud. 

O Ryan Murphy που το σκηνοθέτησε και είναι ο παραγωγός, επιβεβαιώνει ότι είναι από τους κορυφαίους στο είδος του αυτή την πρόσφατη δεκαετία της χρυσής εποχής της τηλεόρασης.

Σκηνικά, ήχος, μουσική, φωτογραφία και ιδιαίτερα κοστούμια και μακιγιάζ ζωντανεύουν απόλυτα την ατμόσφαιρα των αρχών της δεκαετίας του ’60. όσοι είναι φίλοι των παρασκηνίων του κινηματογράφου αυτής της εποχής θα ικανοποιηθούν απόλυτα.

Το cast είναι μοναδικό, όχι μόνο για τις δύο πρωταγωνίστριες, αλλά και για τους άλλους ρόλους με βραβευμένες με όσκαρ, όπως τις Kathryn Zeta Jones και Kathy Bates.

Τον σκηνοθέτη Robert Aldrich υποδύεται ο Alfred Molina, ενώ ο Ryan Murphy έχει διαλέξει σε διάφορους άλλους χαρακτήρες ηθοποιούς που μας εντυπωσίασαν τα τελευταία χρόνια σε άλλες σειρές, όπως το Mad Men και το Americans.

Και τώρα στις δύο σταρ. Ενώ στην ταινία Whatever Happened To Baby Jane που στα παρασκήνια της αναφέρεται η σειρά Feud η Bette Davis είχε κλέψει την παράσταση κερδίζοντας και υποψηφιότητα για όσκαρ, στo πρώτο τουλάχιστον επεισόδιο της σειράς κλέβει η Jessica Lang που υποδύεται την Joan Crawford.

Σκέφτομαι ότι η Bette Davis ήταν τόσο σπουδαία ηθοποιός και τόσο έντονη προσωπικότητα όπου η εξαιρετική Susan Sarandon που την υποδύεται πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να της μοιάσει.

Πάντως το καταφέρνει απόλυτα προς το τέλος του πρώτου επεισοδίου, όταν εισβάλλει στον χώρο των γυρισμάτων της ταινίας Whatever Happened To Baby Jane μεταμορφωμένη συγκλονιστικά στο χαρακτήρα που υποδύεται στο φιλμ.

Λυπάμαι που αυτό το καιρό δεν έχω ραδιοφωνική εκπομπή για να παίξω και να μιλήσω για τα καταπληκτικά τραγούδια που ακούγονται με πρώτο και καλύτερο το καταπληκτικό Autumn Leaves του Nat King Cole που ήταν και το τραγούδι της ομώνυμης ταινίας που πρωταγωνιστούσε η Joan Crawford.

Γιάννης Πετρίδης

apotis4stis5.com

περισσότερα
Back to top button