Ελλάδα

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά συνταγής

  • κολοκυθάκια: 1 κιλό
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 6 ψιλοκομμένα
  • άνηθος: 4-5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • φρυγανιά: 3 κουταλιές της σούπας, τριμμένη
  • αλεύρι: 4-5 κουταλιές της σούπας
  • κεφαλοτύρι: 150 γρ. τριμμένο
  • μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη και τα αφήνετε στο σουρωτήρι, αφού τα αλατίσετε, για να στραγγίσουν. Από καιρό σε καιρό τα πιέζετε με τις παλάμες σας για να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνετε σε μπολ τα κολοκυθάκια και τους προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Κατόπιν προσθέτετε το κεφαλοτύρι και λίγο πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή

Το μπέικιν πάουντερ στη ζύμη κάνει τους κολοκυθοκεφτέδες πιο αφράτους.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button