ΓούναΚαστοριάΚόσμος

Τα νέα της γούνας: Η δημοπρασία της Saga Furs ξεκίνησε με 100% πωλήσεις μινκ

 

Η Saga Furs ηγείται του κλάδου με την προσφορά 100% πιστοποιημένων μινκ στην δημοπρασία Μαρτίου

Η δημοπρασία Μαρτίου της Saga Furs ξεκίνησε σε μια κατάμεστη αίθουσα με την συμμετοχή περισσοτέρων των 600 αγοραστών από όλες τις αγορές. Η προσφορά περισσοτέρων από μισό εκατομμύριο Saga® Silverblue μινκ πωλήθηκε 100 % σε τιμές σταθερές στα πρόσφατα διεθνή επίπεδα τιμών.

Οι αγορές πραγματοποιήθηκαν κυρίως από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ με την καλή υποστήριξη της Κορέας, Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας μόδας.

Κατά την δεύτερη ημέρα της δημοπρασίας, η Saga ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των παγκόσμιων Οίκων μόδας και των καταναλωτών, προσέφερε 100% πιστοποιημένα Saga minks. Ως το μόνο δημοπρατήριο με ένα περιεκτικό πρόγραμμα πιστοποίησης γουνοδερμάτων και το μόνο με την δυνατότητα να προσφέρει πλήρως πιστοποιημένα μινκ λοτ, η Saga Furs αποτελεί σημείο αναφοράς της βιομηχανίας για την αειφορία. Τα συγκεκριμένα λοτ είναι διαθέσιμα σε αρσενικά και θηλυκά White, Brown, Black και Mahogany mink.

Οι πωλήσεις Sapphire, White και Pearl ξεκίνησαν με τα αρσενικά τα οποία πωλήθηκαν σε ποσοστό 100%, σε τιμές αυξημένες σε σύγκριση με τις πρόσφατες διεθνείς τιμές. Τα αντίστοιχα θηλυκά πωλήθηκαν σε σταθερές έως ελαφρώς υψηλότερες τιμές. Τα  100% πιστοποιημένα White θηλυκά λοτ κατάφεραν πολύ καλές τιμές στις κατηγορίες που προτιμώνται από τους οίκους μόδας. Στις αγορές κυριάρχησαν το Hong Kong/China, με καλή υποστήριξη από την Κορέα και την Ευρώπη.

Το Saga Lumi Royal Top Lot των θηλυκών White females αγοράστηκε από το Min Fufeng για το Li ChengSheng, Tongerpu China.

 

Πιστοποιημένη συλλογή μινκ

Η Saga Furs ηγείται τον κλάδο της γούνας και της μόδας με την νέα του προσφορά 100% πιστοποιημένων μινκ γουνοδερμάτων. Ως το μόνο δημοπρατήριο με ένα περιεκτικό και σαφές πρόγραμμα πιστοποίησης και το πρώτο που μπορεί να προσφέρει πλήρως πιστοποιημένα γουνοδέρματα, η Saga Furs είναι σημείο αναφορά για την αειφορία στον κλάδο.

Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των διεθνών brand καθώς και της επόμενης γενιάς καταναλωτών για την αειφορία και την ευζωία των εκτρεφόμενων ζώων, η Saga Furs έχει αναπτύξει το πρόγραμμα πιστοποίησης ώστε να ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ πέρα από αυτά που απαιτούνται από τον νόμο.

Αναφορικά με την δημοπρασία Μαρτίου, ο Δ/νων Σύμβουλος Pertti Fallenius αναφέρει:
«Εδώ και πολλά χρόνια, η Saga Furs έχει επενδύσει στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας βιώσιμης και διάφανης πρακτικής στην εκτροφή των γουνοφόρων ζώων, σε στενή συνεργασία με τους εκτροφείς με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση των πρακτικών εκτροφής τους ώστε να συμμορφώνονται με τις ποιοτικές απαιτήσεις της Πιστοποίησής μας. Δεν θέλουμε να είμαστε μόνοι μας σε αυτό, προσπαθούμε να φέρουμε όλον τον κλάδο κοντά μας.»

Αυτή η πώληση θεωρείται σημαντικό ορόσημο για την βιομηχανία μόδας:

«Η FENDI πάντα εργάζονταν ώστε να αναβαθμίσει το επίπεδο συμμόρφωσης και διαφάνειας της εφοδιαστικής της αλυσίδας» αναφέρει ο Fredric Munoz, COO της FENDI. «Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ στο Ελσίνκι σήμερα, με τον ιστορικό μας συνέταιρο: την Saga Furs, ώστε να υποστηρίξουμε την πρώτη δημοπρασία με 100% μινκ λοτ προερχόμενα από πιστοποιημένες φάρμες Saga».

Η πιστοποίηση της Saga αποτελεί ένα μοναδικό σύστημα διαχείρισης βασισμένο πάνω στα φιλανδικά πρότυπα που παράγει τα υψηλότερα επίπεδα ευζωίας ζώων.  Η Πιστοποίηση της  Saga στο μέλλον θα ενσωματώσει το πρωτόκολλο  Welfur, το οποίο είναι ένα επιπλέον κριτήριο αξιολόγησης βασισμένο στην επιστημονική έρευνα. Δηλαδή θα αποτελέσει μια ευπρόσδεκτη εισδοχή στο πρόγραμμα Πιστοποίησης της Saga που λειτουργεί από το 2005.

Η Saga furs πουλά μόνο 100% πιστοποιημένες Fox και Finnraccoon πάνω από πέντε έτη και τον Μάρτιο είναι η πρώτη προσφορά των Πιστοποιημένων μινκ. Η έναρξη πώλησης των  100% πιστοποιημένων μινκ αναβαθμίζει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων σε ένα υψηλότερο επίπεδο στάνταρ και αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση συμμόρφωσης με τους όρους ευζωίας.

Η FENDI, ως ο πρωτοπόρος πολυτελής οίκος μόδας με μια μοναδική χειροποίητη παραγωγή γούνας, είναι ιδιαίτερα προσηλωμένη στην εγγύηση των πελατών της παγκοσμίως, του υψηλότερου επιπέδου ευζωία,  για τα εξαιρετικά της προϊόντα», καταλήγει ο κ. Munoz.

 

περισσότερα
Back to top button