ΑθλητικάΕλλάδα

Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών στο Βελιγράδι

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι ολοκληρώθηκε και η επταμελής ελληνική αποστολή είχε αρκετά καλή παρουσία στη γείτονα χώρα, με τις στιγμές που ξεχώρισαν να είναι αυτές της κατάκτησης των 3 μεταλλίων (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο).

Η Ελλάδα κατέλαβε την 7η θέση στην σχετική κατάταξη του πίνακα των μεταλλίων, και έφτασε τα 29 συνολικά στα Ευρωπαϊκά κλειστού στίβου. Συνοπτικά, η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε χρυσό στο άλμα επί κοντώ, ο Κώστας Φιλιππίδης ασημένιο επίσης στο επί κοντώ και η Βούλα Παπαχρήστου χάλκινο στο τριπλούν.

Αναλυτικά η πορεία των Ελλήνων αθλητών:

Χριστίνα Στεφανίδη

Η Ελληνίδα άλτρια πήγε στο Βελιγράδι ως φαβορί και με καλύτερη επίδοση το 4,85μ. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας παράλληλα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος. Πλέον, ο στόχος της δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, ώστε να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που της λείπει.

Κώστας Φιλιππίδης

Στο Βελιγράδι ο Κώστας κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε στις προηγούμενες διοργανώσεις, δηλαδή να ανέβει στο βάθρο. Μάλιστα, κατάφερε να το πετύχει με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς με άλμα στα 5,85μ. Κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, που του απέφερε το ασημένιο μετάλλιο.

Βούλα Παπαχρήστου

Η Βούλα έχει επιστρέψει και αυτό φαίνεται με κάθε τρόπο. Η τριπλουνίστρια μας πέρασε με μόλις ένα άλμα τον προκριματικό και έδειξε με το… καλημέρα, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στον τελικό κατάφερε να βελτιώσει το δικό της φετινό ρεκόρ και με άλμα στα 14,24 να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό ήταν το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και επόμενός της στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Εμμανουήλ Καραλής

Στα 17 του χρόνια αποτελεί το επόμενο μεγάλο όνομα του ελληνικού στίβου στο επί κοντώ και αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,35 μ. και 5,50 μ. και απέτυχε στα 5,60 μέτρα. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου πλεόν στρέφει την προσοχή του στους αγώνες του ανοιχτού.

Πεσιρίδου, Σπανουδάκη, Σταματόγιαννης, οι άτυχοι της διοργάνωσης

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έφτασε πολύ κοντά στη συμμετοχή της στον τελικό των 60μ., καθώς ήταν 5η στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 8.10, που την άφησε εκτός συνέχειας. Ωστόσο, η προσπάθειά της κρίνεται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής, καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στο ρεκόρ της (8,04). Η Πεσιρίδου θα μπορούσε να έχει περάσει στον τελικό, αν έτρεχε στην πρώτη σειρά, αφού ο χρόνος της ήταν καλύτερος από  της Σουζάνα Καλούρ, που ήταν τέταρτη με 8.12 και προκρίθηκε στον βραδινό τελικό.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στον ημιτελικό των 60 μ. , αφού έκανε άκυρη εκκίνηση και αποκλείστηκε. Η νεαρή θα μπορούσε να προκριθεί στον επόμενο γύρο, δεδομένο του ότι ο ημιτελικός έκλεισε στα 7.49, ενώ το ρεκόρ της είναι 7.30.

Τέλος, Μιχάλης Σταματόγιαννης, πρωταθλητής της σφαιροβολίας, είχε καλύτερη βολή στα 18,83 μ., επίδοση που του έδωσε την 22η θέση στο σύνολο των αθλητών, που μετείχαν στον προκριματικό. Ο 35χρονος ήταν άκυρος στην πρώτη και τρίτη βολή του.

sentragoal.gr

περισσότερα
Back to top button