Ελλάδα

Αυτά είναι τα μέρη που μπορείτε να μπείτε δωρεάν με την κάρτα ανεργίας

Κάντε την ανεργία σύμμαχο σας, και με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας επωφεληθείτε από την δωρεάν είσοδο σε διάφορους πολιτισμικούς και μη χώρους.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη

Οι άνεργοι, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, εκτός από το μειωμένο εισιτήριο που πληρώνουν στα περισσότερα θέατρα και σινεμά, έχουν την δυνατότητα να μην πληρώσουν καθόλου. Που;

Αναλυτικά:

Αρχαιολογικοί χώροι – Μουσεία

Ελεύθερη είναι η είσοδος σε Έλληνες πολίτες που διαθέτουν ενεργό κάρτα ανεργίας σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία.

Όλοι οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας μπορούν να επισκεφτούν δωρεάν την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, το Πολεμικό Μουσείο, το μουσείο Αυτοκινήτου, το Νομισματικό Μουσείο, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και πολλά ακόμη.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με την ισχύ του Ν. 4331/2015 (άρθρο 77), κυρώθηκε η υπ’ Αριθμ. Οικ. Α-40580/3128 /30.06.2015 ΚΥΑ για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ

Οι Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται από την έκδοση εισιτηρίου σε μετρό, τρένο, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϋ. Να υπενθυμίσουμε ότι η δωρεάν μετακίνηση ΔΕΝ ισχύει στον Προαστιακό καθώς δεν υπάρχει τέτοια νομική πρόβλεψη.

Δωρεάν μαθήματα σε Ωδείο

Δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Ωδείο Καθηγητές μουσικής προσφέρουν τις γνώσεις και τον ελεύθερο χρόνο τους παραδίδοντας αφιλοκερδώς θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα (αρμονία, ιστορία, σολφέζ, κλασικά και μοντέρνα μουσικά όργανα) σε όσους έχουν μεράκι και πάθος με τις μελωδίες, αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Η αρχική ιδέα ανήκει στον τραγουδοποιό Στάθη Δρογώση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν παραχωρηθεί τρεις χώροι.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για να εξασφαλήσει την πρόσβαση όλων των πολιτών στα πολιτιστικά αγαθά, συνεχίζει την προσφορά που καθιέρωσε για πρώτη φορά φέτος να παρέχει δωρεάν εισιτήρια στους άνεργους συμπολίτες μας για όλες τις παραστάσεις Παρασκευής, Σαββάτου & Κυριακής.

Το Θέατρο Κάππα

Το Θέατρο Κάππα δίνει δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους μισή ώρα πριν την εκκίνηση της παράστασης τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Το Θέατρο Χατζηχρήστου

Το θέατρο δίνει δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, αλλά οι παραστάσεις για αυτή τη σεζόν έχουν ολοκληρωθεί. Θα ξεκινήσουν πάλι από Οκτώβριο.

fpress.gr

περισσότερα
Back to top button