ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά: Άρωμα γυναίκας στα γήπεδα! (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Τις ικανότητές τους εντός των ποδοσφαιρικών γηπέδων επιδεικνύουν περίπου τριάντα νέα κορίτσια από την Π.Ε. Καστοριάς. Πλέον το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί αποκλειστικά αντρική υπόθεση, αλλά και ο γυναίκειος πληθυσμός αποδεικνύει ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά.
Της Χρύσας Κοσμίδου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι ίσως βλέπουν απαξιωτικά τις  γυναικείες ομάδες  να μάχονται  εντός των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Το ποδόσφαιρο καθιερώθηκε στη συνείδηση των περισσοτέρων –αν όχι όλων- ως ένα καθαρά αντρικό άθλημα. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν και αφορούν στους ποδοσφαιρικούς όρους, οι οποίοι ακούγονται στα αυτιά των  γυναικών ως … κινέζικα.

Ωστόσο, ο Υπεύθυνος του τμήματος της Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου “Δόξα Αμπελοκήπων”  Λεωνίδας Γεωργιάδης, έχει μια εντελώς αντίθετη άποψη. Συγκεκριμένα δήλωσε στους “Ορίζοντες” πως «Είμαι χρόνια στο χώρο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας. Τις  συγκινήσεις που έχω πάρει τους τελευταίους μήνες από τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, δεν τις έχω πάρει όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπω πως το γυναικείο ποδόσφαιρο, έχει πλέον μεγαλύτερη απήχηση, παρόλο που στην αρχή υπήρχε μια –θα τολμούσα να πω- απαξίωση. Πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώνομαι καθημερινά, ότι ο κόσμος, άντρες και γυναίκες, αγκαλιάζει και συμμετέχει ενεργά στο γυναικείο ποδόσφαιρο».

https://i2.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/02/20170214_120544.jpg

Βέβαια, στην αρχή υπήρξαν ορισμένες αμφισβητήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, όσοι τόλμησαν αυτό το εγχείρημα χαρακτηρίστηκαν “επικίνδυνα ρομαντικοί” και μάλιστα υπήρξε και η έντονη αντίρρηση για το εάν οι γυναίκες μπορούν πραγματικά να παίξουν ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η συμμετοχή και η δραστηριότητα των κοριτσιών, άφησαν στήλη άλατος όσους βιάστηκαν να μιλήσουν «Πραγματικά εκπλαγήκαμε από τη συμμετοχή. Το ένα κορίτσι μετά το άλλο, ερχόταν στην ομάδα μας.  Δημόσια και για πρώτη φορά,  θα ήθελα να συγχαρώ και να εκφράσω το θαυμασμό μου για αυτά τα κορίτσια, για ένα και μόνο λόγο. Για την τόλμη τους, να σκεφτούν τη συμμετοχή τους  στην ομάδα, να την υποστηρίξουν και να συνεχίσουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργιάδης, είπε πως πολύ μεγάλη σημασία ούτως ώστε  να υπάρξει η ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, τόσο από τη μεριά των αθλητριών όσο και από τη μεριά των φιλάθλων, θα πρέπει να βγει η πραγματική εικόνα της ομάδας προς τα έξω «Κύριος στόχος μας είναι να δεθεί η ομάδα μας, ως οικογένεια και να το μεταδώσουμε αυτό προς τα έξω. Πρέπει να είμαστε κοντά στα κορίτσια και προσπαθούμε να έχουμε άμεση επαφή μαζί τους στο βαθμό του εφικτού. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο. Επίσης, η  δράση μας μέσα στο γήπεδο, αλλά και το τι κάνουμε και εκτός αυτού, όπως το να συμμετέχουμε σε δράσεις προς  το κοινό όφελος, είναι η φιλοσοφία μας. Δημιουργώντας αυτή την ομάδα θέλαμε να αποτελέσουμε ένα πρότυπο, όπου η λέξη αθλητισμός θα τοποθετηθεί στην πραγματική της διάσταση,  καθώς συμπεριλαμβάνει και την έννοια του πολιτισμού, αλλά και την  προσφορά προς το συνάνθρωπό μας. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι υπάρχει η αγάπη  και αλληλοεκτίμηση και μέσω αυτών γίνονται όλα».

Η τερματοφύλακας της ομάδας Μαρία Κρανά δήλωσε πως ο κόσμος είναι πρακτικά και ουσιαστικά είναι ο δωδέκατος παίχτης και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι ενεργός. Ο λόγος που την οδήγησε στο να συμμετάσχει στη γυναίκεια ομάδα ποδοσφαίρου, είναι πως  επικρατεί ένα πολύ όμορφο κλίμα «Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Στις προπονήσεις ή στους αγώνες, όταν χτυπάει ο ένας χτυπάμε και εμείς. Αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Και για αυτό είναι πολύ ευχαριστημένη και εντυπωσιασμένη. Στη “Δόξα Αμπελοκήπων”, υπάρχει η αλληλοβοήθεια ώστε να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω, καθώς είμαστε ομάδα και λειτουργούμε συλλογικά. Κύριος στόχος μας, είναι να φτάσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα».

 

Η πρώτη νίκη της ομάδας!

Αξίζει να σημειωθεί πως  κατά την 7η αγωνιστική (19/02), η γυναικεία ομάδα “Δόξα Αμπελοκήπων” κέρδισε την πρώτη της νίκη επί του ΠΑΟΚ Κοζάνης, με το εκπληκτικό σκορ    5-0.  Από ένα τέρμα πέτυχαν οι Μάχη Παππά, Ανδριάνα Μάρκου και Μυρτώ Γκόγκου, ενώ δύο τέρματα πέτυχε η Νικόλ Τζιάρα, η οποία είναι η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος «Λόγω των καιρικών συνθηκών υπήρξε η αποχή μας από τα γήπεδα, ωστόσο οι προπονήσεις συνεχίστηκαν», σημείωσε ο Προπονητής Σταύρος Ευαγγελίδης  «Προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε τους τρεις πρώτους βαθμούς μας και τα καταφέραμε, τόσο με τη βοήθεια  και την προετοιμασία των κοριτσιών, όσο και με τη βοήθεια του κόσμου. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τα κορίτσια το γεγονός πως η Νικόλ Τζιάρα, αποτελεί την πρώτη σκόρερ στον όμιλο. Οι επιτυχίες δεν σταματούν εδώ. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες».

 

 

περισσότερα
Back to top button