ΑθλητικάΚαστοριά

Πινγκ – Πονγκ: Εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών του Κενταύρου Καστοριάς στον πανελλήνιο στη ΧΑΝΘ (ρεπορτάζ – βίντεο)

 

Το Σαββατοκύριακο 25-26/2/2017 πραγματοποιήθηκε στη Χ.Α.Ν.Θ. Θεσσαλονίκης το 10ο φετινό πανελλήνιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Χ.Α.Ν.Θ. αποδείχτηκε ξανά άψογη οικοδέσποινα, με θαυμάσια οργάνωση τίμησε το ελπιδοφόρο μέλλον της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και παράλληλα συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση από αθλητές και σωματεία, μετατρέποντας έτσι σε γιορτή, όπου παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα απόλαυσαν αγώνες και πολύ καλές συνθήκες στο αθλητικό κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ «Μίμης Τσικίνας».

Οι συμμετοχές αθλητών έφτασαν τις 294 από συνολικά 63 σωματεία και έγιναν 7 ηλικιακές κατηγορίες όπου χωρίστηκαν σε 42 νέους, 18 νεάνιδες, 75 παίδες, 28 κορασίδες, 82 παμπαίδες, 31 παγκορασίδες και 18 μίνι παμπαίδες. Οι πόλεις που εκπροσωπήθηκαν ήταν 24 και πιο συγκεκριμένα ήταν οι ακόλουθες: από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Καβάλα, τη Χίο, τα Χανιά, τη Φλώρινα, τη Λάρισα, τη Βέροια, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Καρδίτσα, την Καστοριά, την Ορεστιάδα, τη Χαλκιδική, την Κοζάνη, τον Βόλο, τη Λέσβο, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Κορινθία, τη Δράμα και τα Ιωάννινα.

Την Καστοριά εκπροσώπησε η ομάδα του Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος” και συμμετείχε με τέσσερις αθλητές, τον Μοσχάκη Νικόλαο στην κατηγορία των παίδων, τους Φωτιάδη Παναγιώτη και Μοσχάκη Δημήτριο στην κατηγορία των παμπαίδων αλλά και τον Τοκατλίδη Φώτη στην κατηγορία των Μίνι-παμπαίδων.

Όλοι οι καστοριανοί αθλητές πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες τους με αποκορύφωμα την 17η θέση που κατέκτησε ο Μοσχάκης Δημήτριος στην κατηγορία των παμπαίδων, αντιμετωπίζοντας στα ίσια τους πολύ δυνατούς αθλητές από διάφορες ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Για την ίδια κατηγορία, ο Φωτιάδης Παναγιώτης παρόλο που είναι μόλις το τέταρτο τουρνουά του , κατάφερε και πέρασε στην επόμενη φάση μετά τους ομίλους παίρνοντας την 32η θέση πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Μοσχάκης Νικόλαος αγωνίστηκε στην κατηγορία των παίδων και κατέκτησε την 47η θέση. Ενώ ο Τοκατλίδης Φώτης αγωνιζόμενος μόλις για δεύτερη φορά σε επίσημους αγώνες στην κατηγορία των Μίνι-παμπαίδων και παρότι ήταν από τους πιο μικρούς αθλητές κατέκτησε την 14η θέση στην κατηγορία του. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο Τοκατλίδης Φώτης έγραψε ιστορία για το καστοριανό πινγκ πονγκ καθώς έγινε ο νεώτερος καστοριανός αθλητής που κέρδισε αγώνα πινγκ πονγκ σε πανελλήνιους αγώνες.

Έτσι, η καστοριανή ομάδα εκπροσωπεί και διαφημίζει επάξια την πόλη της Καστοριάς με τις πολύ καλές εμφανίσεις και κατατάξεις των αθλητών της σε ακόμη ένα πανελλήνιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα, με την συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα αλλά και με τους καλύτερους αθλητές. Με βάση τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα των αθλητών αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά την πολύ καλή και συστηματική δουλεία που γίνεται στον καστοριανό σύλλογο, προσφέροντας προπονήσεις υψηλού επιπέδου.

Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα για τους αθλητές του Κένταυρου Καστοριάς θα είναι το Σαββατοκύριακο 25-26/3/2017 με το πανελλήνιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Φλώρινας όπου αναμένετε να συμμετάσχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα.

περισσότερα
Back to top button