ΑθλητικάΚαστοριάΚοζάνη

Final-4 Εφήβων: Πρωταθλήτρια η ομάδα της Καστοριάς (ρεπορτάζ – μεγάλη σειρά φωτογραφιών)

Το «σήκωσε» η Καστοριά μέσα στο κλειστό της Λευκόβρυσης Κοζάνης!

Πρωταθλήτρια στο Εφηβικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.αναδείχτηκε η ομάδα της Καστοριάς, απέναντι στον Α.Π.Σ. Πτολεμαΐδας το βράδυ της Δευτέρας.

Οι Έφηβοι του κύριου Καραταγλίδη κέρδισαν στον μεγάλο τελικό με σκορ 65-53.

Το top-sport.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μπροστά σε περίπου 1000 φιλάθλους, οι οποίοι δημιούργησαν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, Καστοριά και Α.Π.Σ. Πτολεμαΐδας αναμετρήθηκαν με έπαθλο το πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Καστοριάς πήρε από την αρχή της αναμέτρησης κεφάλι στο σκορ και δεν τον έχασε σε κανένα σημείο, παρά την πίεση που άσκησε ο «αξιόμαχος» Α.Π.Σ. Πτολεμαΐδας.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, αφού και οι δύο ομάδες έβγαλαν πάθος μέσα στο παρκέ, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελαν αυτό το τρόπαιο. Η Καστοριά προσπαθούσε να ξεφύγει στο σκορ, αλλά η ομάδα της Πτολεμαΐδας έβρισκε πάτα τον τρόπο να μένει μέσα στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως, οι παίχτες του κύριου Κυρατζή «λύγισαν», αφού οι Έφηβοι της Καστοριάς δείξανε πιο συγκεντρωμένοι αλλά και πιο εύστοχοι στο παιχνίδι τους.

Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν οι Τσαούσης και Σίσιου, οι οποίοι πέτυχαν από 17 πόντους εκατέρωθεν, με τον Νανστο να ακολουθεί με 10.

Από την πλευρά του Α.Π.Σ. Πτολεμαΐδας, ο Σαχπατζίδης σταμάτησε στους 19 πόντους, για να ακολουθήσει ο Αιτσίδης με 13.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Καστοριά πήρε ένα μικρό προβάδισμα με το σκορ στο 14-11 για το διευρύνει στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου το παιχνίδι κυμάνθηκε στο ίδιο επιμέρους σκορ. Έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, με τους «γουναράδες» μπροστά στο σκορ με 28-21.

Η διαφορά αυτή κρατήθηκε και μάλιστα αυξήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Σίσιου, να «σκοτώνει» τον αντίπαλο με φαρμακερά τρίποντα, με το σκορ να φτάσει στο 50-38.

Στην  τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες στο σκορ, με την Καστοριά να κρατάει την διαφορά των δώδεκα πόντων και τελικά να κερδίζει το ματς.

Η τελική κόρνα της γραμματείας ακούστηκε, με τους παίχτες τις Καστοριάς να στήνουν «ξέφρενο» πάρτι, πανηγυρίζοντας έξαλλα αυτή την κατάκτηση του τελικού μαζί με τις οικογένειες τους, σε μία πολύ όμορφη στιγμή.

Πολυτιμότερος παίχτης της διοργάνωσης αλλά και πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Τσαούσης, ο οποίος παρέλαβε τα βραβεία από την Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. ο έφηβος της Καστοριάς εκτός από αυτά τα δύο βραβεία, ήταν μέσα και στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Αυτή αποτελείται από τους: Τσαούση, Σίσιου, Μιχαλόπουλος, Δρουμτσέκας και Σαχπατζίδης.

Τα δεκάλεπτα: 10-14, 11-14 (ΗΜ: 21-28) 17-22, 15-15 (ΤΕΛ: 53-65)

Οι δωδεκάδες των ομάδων:

Α.Π.Σ. Πτολεμαΐδας: (Κυρατζής) Πέπα, Καλαμάρας, Αργυρόπουλος, Εσπερίδης 4, Δρουμτσέκας 9, Χονδροματίδης 2, Αιτσίδης 13, Σαχπατζίδης 19, Τσότσος 4, Δήμου, Μηνάς, Παπαδόπουλος

Α.Σ. Καστοριάς: (Καραταγλίδης) Λαγγιώτης 6, Μιχαλόπουλος 4, Ναντσος 10, Σίσιου 17, Τούσκας 2, Αναστασίου, Μπασακύρος 6, Τσαούσης 17, Ριζόπουλος, Αντωνίου 3, Δαμιανού, Καλλίνικος

Διαιτητές: Παφίλης, Τσιαπλής, Κατωτικίδης

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Περισσότερες φωτογραφίες:

Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος – www.top-sport.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button