Δυτική ΜακεδονίαΕλλάδαΚαστοριάΠροκηρύξειςτελευταίες ειδήσεις

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τα προγράμματα κατάρτισης για 6.339 άνεργους – 101 για Καστοριά

500 θέσεις σε όλη τη Δυτική Μακεδονία

Την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης προγραμμάτων κατάρτισης των 6.339 ωφελούμενων, στο πλαίσιο της β΄ φάσης του προγράμματος
Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 δήμους της χώρας. Δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), με συνολικό προϋπολογισμό 5.616.646 ευρώ. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή Προγραμμάτων Κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα και η πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων ΤΠΕ που θα αποκτηθούν, στους ωφελούμενους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους – Θύλακες Ανεργίας οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει: Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών το οποίο περιλαμβάνει 100 ώρες Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης. Σκοπός της δράσης είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης, και η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button