ΕλλάδαΚαστοριά

Τριβελάκι ογκρατέν

Υλικά

500 γραμ. τριβελάκι [αρίδα] 100 γραμ.κεφαλογραβιέρα ΄΄Σούλι΄΄τριμμένο
1 1/2 κ.σ. φρέσκο αγελ. βούτυρο
Βράζω 15΄λεπτά τα μακαρόνια ΄΄τριβελάκια”. Τα στραγγίζουμε και τα περιλούζω με το λιωμένο φρέσκο βούτυρο.
Προσθέτω την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύω καλα΄.
Στην συνέχεια ετοιμάζω την μπεσαμέλ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 κ.σ. βιτάμ
1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
3/4 του λίτρου γάλα
2 αυγά
1 χούφτα καφαλογραβιέρα
1 χούφτα τυρί φέτα
1 γιαούρτι στραγγιστό

Η εκτέλεση είναι γνωστή. αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι , η χαμηλή φωτιά, και στην μπεσαμέλ είναι, πως το βούτυρο πρέπει να καλύπτει το αλεύρι, γιατί αλλιώς σβολιάζει.
Τα τυριά , τα αυγά και το γιαούρτι τα ρίχνω στο τέλος και ανακατεύω καλά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνω το ταψί [πιρέξ] ρίχνω τα τριβελάκια ,απλώνω απο πάνω σπιτικό χυμό ντομάτας ωμό ,
και στην συνέχεια ρίχνω την μπεσαμέλ λίγο τριμμένο κασεράκι απο πάνω και το φουρνίζω.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη
Μαρία

περισσότερα
Back to top button