Καστοριά

Δεν υφίσταται θέμα κλεισίματος καμίας κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς

Κατά την επίσκεψη του κ. Κουτσουμπέλη στο Νοσοκομείο Καστοριάς, παρουσία του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ και μελών του Συλλόγου εργαζομένων αναφέρθηκα στην λειτουργία οργανωμένων κλινικών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο ενός τριτοβάθμιου νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία, οι οποίες θα καλύπτουν μεγάλα χειρουργεία τα οποία δεν γίνονται σε τοπικό επίπεδο, με ταυτόχρονη λειτουργία των ήδη υπάρχων κλινικών στα Νοσοκομεία, για την αποσυμφόρηση των κεντρικών Νοσοκομείων και την μείωση της ταλαιπωρίας των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας. Για ποιό κλείσιμο κλινικών, για ποια υποστελέχωση και για ποια υποχρηματοδότηση μιλάει ο κ. Κουτσουμπέλης όταν από τις 13/7/2016 που ανέλαβα Διοικητής στο νοσοκομείο Καστοριάς:

  1. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή, και ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πτέρυγας της Μαιευτικής Κλινικής και των ΤΕΠ, ένα έργο που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με νέο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό και με δικό της χειρουργείο.
  2. Υλοποιήθηκε το έργο Energy στο πλαίσιο του «Προγράμματος INTERREG Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2007 – 2013» στο Μέτρο που αφορά την Προώθηση και προστασία των περιβαλλοντικών πόρων της περιοχής. Ειδικότερα, στα πλαίσια του έργου, το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς ολοκλήρωσε την υλοποίηση μίας πιλοτικής δράσης η οποία αφορά αφενός στην αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών με νέων τελευταίας τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED και στην εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας στο κτίριο Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείο Καστοριάς.
  3. Ήρθαν με μετάταξη 6 ΔΕ νοσηλεύτριες και 1 ΔΕ βοηθών ιατρικών εργαστηρίων, έγινε διορισμός 3 ΔΕ Διοικητικών γραμματέων, έγινε διορισμός 1 ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων, έγινε διορισμός 1 ΤΕ Ραδιολογίας -Ακτινολογίας και έγινε διορισμός 2 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής.
  4. Επίσης προσλήφθηκαν ως επικουρικό προσωπικό 1 Βοηθός Φαρμακείου για ένα έτος, 1 Επικουρική Μαία.
  5. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήρθε μια επικουρική Νοσηλεύτρια με διετή σύμβαση.
  6. Διορίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 ειδική επικουρική Καρδιολόγος με τριετή θητεία για την ενίσχυση της Καρδιολογικής Κλινικής.
  7. Ενόψει της συνταξιοδότησης της γενικής γιατρού στα ΤΕΠ στις 31/12/2016, έγιναν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη ειδικού επικουρικού Καρδιολόγου για τα ΤΕΠ με τριετή θητεία, ο οποίος ανέλαβε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2017.
  8. Ανανεώθηκε η θητεία του επικουρικού Ακτινολόγου και πήραμε μία νέα θέση από το Υπουργείο για προκήρυξη ενός μόνιμου Ακτινολόγου επιμελητή Β.
  9. Προχωράει η πρόσληψη επικουρικού Ουρολόγου με τριετή θητεία λόγο της συνταξιοδότησης του μόνιμου.
  10. Προχωρούν για διορισμό 7 μόνιμες θέσεις ιατρών επιμελητών Β:

Παιδιατρικής, Οφθαλμολογίας, Νευρολογίας, Καρδιολογίας, Αναισθησιολογίας, ΤΕΠ, Ορθοπαιδικής. Για την θέση Νευρολογίας αναμένεται η ανακοίνωση διορισμού.

  1. Μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ εγκρίθηκαν για το νοσοκομείο 1 θέση ΔΕ οδηγών, 1 θέση ΔΕ Τεχνικού ειδικότητας Ελαιοχρωματιστών, 1 θέση ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, 3 θέσεις ΤΕ Μαιών, 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτικής, 2 Θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας βοηθών θαλάμου, 3 θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών, και για το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού 2 θέσεις ΔΕ Οδηγών, 1 θέση ΤΕ Εργοθεραπευτών, 1 Θέση ΤΕ Λογοθεραπευτών, 1 Θέση Τε Φυσικοθεραπείας.
  2. Τέθηκε σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο και πλέον στέλνονται εκεί τα περιστατικά και γίνεται προσπάθεια καθημερινά για μείωση της προκλητής ζήτησης.
  3. Έγινε αίτημα για εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών από την πόλη ως το νοσοκομείο, γιατί το νοσοκομείο συνδέεται ασύρματα με το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», και δρομολογείται η αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου.
  4. Δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Νοσοκομείο Καστοριάς επιχορήγηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων ύψους 511.961,22 ευρώ.

Και ερωτώ, που διαφαίνεται από όλα τα παραπάνω η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, και το κλείσιμο κλινικών όταν όλες οι προσπάθειες γίνονται προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Καστοριάς και του ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού.

Θέλω να σας ενημερώσω δια του παρόντος εγγράφου ότι  καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας  στους πολίτες του Νομού Καστοριάς, μέσα από την συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, και καθημερινά χτίζεται σχέση συμμαχίας, συνεργασίας και συντονισμένης δράσης με όλους τους φορείς και τους πολίτες. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην πληροφόρηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προστασίας από επιδημίες ή άλλες μορφές ασθενειών, και διατίθενται όλοι οι υπάλληλοι που ζητούνται για προγράμματα σε σχολεία, όπως η Διατροφολόγος, η Ψυχολόγος κα. Επίσης γίνεται σχεδιασμός υλοποίησης και αναβάθμισης των υποδομών υγείας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Καστοριάς

 

Αντωνιάδης Βασίλειος

περισσότερα
Back to top button