Καστοριά

Γεωργία Ζεμπιλιάδου από Καστοριά: Ζούμε μια περίοδο σκοτεινή και καταστροφική για τον τόπο

«Δυόμιση χρόνια μετά δεν έχουν σχέδιο. Γι αυτό κάπως έτσι πορευόμαστε… χωρίς γνώση και χωρίς σχέδιο. Στην ιστορία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αυτή η πενταετία θα είναι η περίοδος των χαμένων ευκαιριών και της αδιαφάνειας» υποστήριξε μεταξύ άλλων η Επικεφαλής του Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, συνοδευόμενη από την περιφερειακή σύμβουλο, Αγνή Κανδύλη, επί του Απολογισμού της Περιφερειακής Αρχής για το έτος 2016.

Η κ. Ζεμπιλιάδου επανέλαβε σε κάθε τόνο ότι «αυτό το πρώτο μισό της θητείας της Περιφερειακής Αρχής μας επεφύλαξε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις και άνοιξε έναν τεράστιο κύκλο χαμένων ευκαιριών» ενώ έκανε λόγω και για χαμένα κονδύλια καθυστερήσεις και απεντάξεις έργων στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Αναφορικά με τη γούνα η κ. Ζεμπιλιάδου σημείωσε ότι το master plan για τον κλάδο βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, υπενθυμίζοντας ότι έκλεισαν 194 επιχειρήσεις μόνο στο Νομό Καστοριάς, ενώ και οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν το 2016 από 340 εκατ. ευρώ στα 40 εκατ. ευρώ. Τι έχει γίνει, αναρωτήθηκε, με την ρευστότητα των επιχειρήσεων ειδικά μετά τα capital controls, την καθετοποίηση της παραγωγής, το ερευνητικό Ινστιτούτο, τη στήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών για να μπει στον κλάδο, την αξιοποίηση των εκθεσιακών κέντρων και η βιωσιμότητά τους και τη χωροθέτηση ζωνών ανάπτυξης των γουνοφόρων σε αρμονική συνύπαρξη  με τον πρωτογενή τομέα.

Μάρκος Πετρόπουλος στο inkastoria.gr

Αναλυτικά οι παρατηρήσεις της κ. Ζεμπιλιάδου ανά τομέα ΕΔΩ (η συνέντευξη σε δύο μέρη)

Οι θέσεις του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ επί του Απολογισμού για το έτος 2016 ΚΑΣΤΟΡΙΑ 21.2.2017

 

inkastoria.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button