ΓούναΚαστοριά

Ξεκίνησε η νομιμοποίηση της ΕΔΗΚΑ

Στην Αθήνα βρίσκονταν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του  ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς  Περικλής Ζαγάρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προκείμενου να δώσει ένα τέλος στο πολυσυζητημένο θέμα της αξιοποίησης του εκθετηρίου-δημοπρατηρίου Γουναρικών   όπου στεγάζεται αυτή τη στιγμή η ΕΔΗΚΑ Α.Ε., σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε τους “Ορίζοντες”  πως στόχος τους είναι «εντός των επόμενων ημερών να πραγματοποιηθεί η νομιμοποίηση του κτιρίου και εν συνεχεία να πραγματοποιηθεί η διαμόρφωση των χώρων, έτσι ώστε να στεγαστούν εκεί όλες οι δημόσιες υπηρεσίες,  όπου αυτή τη στιγμή ξοδεύουν υπέρογκα ποσά στα ενοίκια».

Ο Συντονιστής  Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής  Ζαγάρας μαζί με μέλη της, προέβη σε κάθε δυνατή κίνηση ώστε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος  Πιτσιόρλας να προβεί στη νομιμοποίηση του εκθετηρίου-δημοπρατηρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως προκείμενου να επιτευχθεί ο στόχος ενεπλάκησαν πολλοί παράγοντες.

Για περίπου τριάντα χρόνια,  το προαναφερόμενο κτίριο δεν ήταν νομιμοποιημένο, αλλά και   αρκετές εκατοντάδες τ.μ. έμεναν αναξιοποίητες , τη στιγμή που κάθε μήνα οι δημόσιες  και δημοτικές υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ για ενοίκια.

Τέλος,  αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από αυτές τις εξελίξεις ενεργοποιείται ο όρος που παγώνει οποιοδήποτε συμβόλαιο  με ιδιώτη, από τη στιγμή που βρεθεί στην πορεία δημόσιο κτίριο, ικανό να υποδεχθεί και να στεγάσει τις δημόσιες υπηρεσίες.

Χ.Κ.

orizontespress.gr

 

περισσότερα
Back to top button