Ελλάδα

Αυτά Είναι όλα όσα Πρέπει να Έχει η Κουζίνα σας!

Μεγάλο κομμάτι της οργάνωσης και της διακόσμησης κάθε χώρου αποτελεί η επιλογή των πραγμάτων που πρέπει να υπάρχουν σε αυτόν καθώς και η απόφαση για το ποια αντικείμενα πρέπει να πάρουν κόκκινη κάρτα. Αυτός ο χρυσός κανόνας ισχύει ειδικά στην περίπτωση της κουζίνας μιας και ο πάγκος της συχνά (κι εύκολα) γίνεται η χαρά της ανακατωσούρας. Για να βάλετε στοπ στην ακαταστασία και να αποκαταστήσετε την τακτοποιημένη όψη της κουζίνας σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω.

Τα απολύτως απαραίτητα

Καφετιέρα Αν σας αρέσει ο καφές, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρνηθείτε στην καφετιέρα σας μια μόνιμη θέση στον πάγκο της κουζίνας. Ακόμα καλύτερα, σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα σημείο σε αυτόν αφιερωμένο αποκλειστικά στη λατρεία του αγαπημένου σας ροφήματος. Μαζέψτε, λοιπόν, σε αυτό όλα τα απαραίτητα συστατικά και εξαρτήματα: από την καφετιέρα και τις κάψουλες του καφέ μέχρι τα φίλτρα και τις κούπες σας.

Θήκη για τα πιάτα Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων ή συνηθίζετε να πλένετε τα πιάτα σας στο χέρι, τότε πρέπει να υπάρχει σίγουρα στον πάγκο της κουζίνας.

Κουτιά αποθήκευσης Αποτελούν τον πιο στιλάτο τρόπο αποθήκευσης – ειδικά για τα μικρά αντικείμενα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για να βάζετε εκεί μικρά σνακ, αξεσουάρ κουζίνας, χαρτοπετσέτες, ανοιχτήρια κλπ.

Μίξερ Αν η κουζίνα σας έχει μικρά ντουλάπια και εμφανίζει συνολικά έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, τότε κάντε το όπως ο Παρλιάρος: παραχωρήστε στο μίξερ σας περίοπτη θέση στον πάγκο της.

Τα μικρά δοχεία αποθήκευσης αποτελούν το πιο στιλάτο διακοσμητικό αξεσουάρ για την κουζίνα σας.

Χαρτοπετσέτες Είναι προφανέστατα απαραίτητες σε κάθε κουζίνα. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτείτε καλά τη θέση τους: από τη μία θέλετε να είναι κοντά όταν τις χρειάζεστε και, από την άλλη, θέλετε να αποφεύγετε να μετακινείτε τη θήκη τους συνέχεια. Εμείς σας προτείνουμε να τη βάλετε κοντά στον νεροχύτη της κουζίνας.

Εργαλεία μαγειρικής Τοποθετήστε κοντά στις εστίες και το φούρνο ένα ωραίο δοχείο με τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε συνήθως όταν ακονίζετε τις μαγειρικές σας ανησυχίες. Αυτό μπορεί να περιέχει τις σπάτουλες, τα πιρούνια, τις λαβίδες και τις κουτάλες σας. Δώστε προσοχή στο δοχείο που θα διαλέξτε για τον πάγκο της κουζίνας σας: αυτό θα χρησιμοποιήσετε καλό είναι να ταιριάζει ή -ακόμα καλύτερα- να προσθέτει στη συνολική διακόσμηση του χώρου σας.

Καλάθι με φρούτα και λαχανικά Πολλά φρούτα και λαχανικά υποφέρουν… στο ψυγείο. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το μικρό πρόβλημα, δεν έχετε παρά να τα βάζετε σε ένα ωραίο ψάθινο καλάθι ή μπολ. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε μια ιδέα ρετρό πολυτέλειας στην κουζίνα σας.

Αλατιέρα και πιπεριέρα Υπάρχει φαγητό χωρίς αλάτι και πιπέρι; Φυσικά και όχι. Για πρακτικούς, επομένως, λόγους δεν έχετε παρά να τα έχετε πάντα κοντά στα μάτια της κουζίνας.

Τα φρούτα, πέρα από θρεπτικά και απαραίτητα, δίνουν στο χώρο σας μία νότα ρετρό πολυτέλειας!

Τα τελείως περιττά

Συσκευές που χρησιμοποιείτε σπάνια Μπορεί να ορκίζεστε καθημερινά ότι θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά τον ατμομάγειρα, τον αρτοπαρασκευαστή ή ακόμα και την παγωτομηχανή, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα αθετήσετε την υπόσχεσή σας κι έτσι αυτές οι συσκευές θα περάσουν σε… αχρηστία. Αποφορτίστε τον πάγκο σας από αυτές και προτιμήστε να τις αποθηκεύσετε σε κάποιο από τα ντουλάπια σας από όπου μπορείτε να τις ανασύρετε εύκολα όταν τις χρειάζεστε.

Ποικιλία μαγειρικών σκευών Το ειδικό τηγάνι για ψητό τυρί ή η συσκευή μαγειρέματος ρυζιού είναι δύο σκεύη που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πάνω από 1-2 φορές τον χρόνο. Άλλωστε την ίδια ακριβώς δουλειά κάνουν και άλλα σκεύη που ήδη έχετε. Βάλτε τα, λοιπόν, στο ντουλάπι, και βγάλε τα μόνο όταν θα τα χρειαστείτε. Αν δείτε πως δεν τα χρειάζεστε τακτικά δώστε τα κάπου αλλού ή ξεφορτωθείτε τα.

Συλλογές Δεν έχουν καμιά πρακτική ή διακοσμητική θέση στον πάγκο της κουζίνας. Προτιμήσετε να στολίσετε με αυτές τα ράφια της κουζίνας.

Καλές οι συλλογές αλλά για αυτές υπάρχουν τα ράφια!

Πιατέλες σερβιρίσματος Μπορεί μέσα σας να κρύβετε τον πιο φιλόξενο οικοδεσπότη. Παρόλα αυτά, όσο συχνά κι αν καλείτε κόσμο στο σπίτι σας, δεν υπάρχει λόγος να αφήνετε τις πιατέλες σερβιρίσματος πάνω στον πάγκο σας. Πέρα από το γεγονός ότι καταλαμβάνουν πολύ χώρο, κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ακατάστατη.

spirossoulis.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button