ΕλλάδαΚόσμος

Το απόλυτο ποτήρι «μάσκα» για να απολαμβάνετε το κρασί σας (εικονες)

Γεύση και άρωμα στο φουλ – Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Οι λάτρεις του κρασιού ίσως να περίμεναν καιρό για το ποτήρι αυτό που θα τους επιτρέψει να απολαμβάνουν το ποτό τους στο φουλ οδηγώντας τα μεθυστικά του αρώματα κατευθείαν στα ρουθούνια τους.

Το Wine Glass Mask είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να συμπυκνώνει το άρωμα του κρασιού ελέγχοντας την κυκλοφορία του οξυγόνου. Σύμφωνα με τον εφευρέτη James Piatt, το ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι-μάσκα  συνδυάζει τα αρώματα και τη γεύση του κρασιού και διευκολύνει την πλήρη απόλαυσή του.

«Καθώς αναπνέεις γεύεσαι το έντονο άρωμα γιατί δεν χάνεται κανένα κομμάτι της εμπειρίας σου» περιγράφει στην Daily Mail, «καθώς το κόκκινο κρασί ‘αναπνέει’ τα μόριά του συνδυάζονται με αυτά του αέρα. Το ποτήρι έχει κάτι σαν ακροφύσιο στο μπροστινό μέρος, το οποίο περιορίζει τη ροή του οξυγόνου και του αζώτου, που υπάρχουν στον αέρα, κι αυξάνει την ταχύτητα που έχουν μπαίνοντας στον κυρίως χώρο της μάσκας τη στιγμή που αναπνέουμε. Ο επιπρόσθετος αέρας προκαλεί μεγαλύτερη εξάτμιση από την επιφάνεια του κρασιού και εμπλουτίζει το άρωμα και τη γεύση του».

«Η εμπειρία της οινοποσίας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια» υπόσχεται.

Υπάρχει βέβαια ένα πρόβλημα, το ποτήρι δεν θα μπορεί να ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα στην εντέλεια. Για να πλησιάσει όσο το δυνατόν τη μορφή των περισσότερων προσώπων, ο εφευρέτης χρησιμοποίησε λογισμικό τρισδιάστατης διαμόρφωσης.

Το ποτήρι φτιάχνεται σε ειδικά σχεδιασμένο μπλε ή διαφανές γυαλί.

Η καμπάνια του στο Kickstarter συνεχίζεται έως και τον Μάρτιο και αν ο Piatt καταφέρει να συγκεντρώσει τα 78.000 δολάρια, που φιλοδοξεί, το ποτήρι-μάσκα θα βγει στην αγορά με κόστος περίπου 25 δολάρια το ένα.

winegifdsfnsgsdg1dsfnsgsdg2dsfnsgsdg3

newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button