Ελλάδα

Σουπιές με χόρτα και ρυζάκι

Υλικά συνταγής

  • 8-10 σουπιές καθαρισμένες
  • 1/5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 μέτριες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο, κομμένο σε φετάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. χόρτα (σπανάκι, λάπαθα κ.λπ.) καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τις σουπιές στο ελαιόλαδο και τις σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζετε για λίγο το σοτάρισμα. Σβήνετε με κρασί και τις αφήνετε να σιγοβράσουν 25’ προσθέτοντας νεράκι, αν χρειαστεί.
  2. Προσθέτετε στις σουπιές την ντομάτα ανακατεύετε. Ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα χόρτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά. Συμπληρώνετε νεράκι και αφήνετε να βράσουν άλλα 15΄20΄.
  3. Τελευταίο ρίχνετε το ρύζι, αφού ελέγξετε ότι το ζουμί αρκεί για να βράσει όσα λεπτά υποδεικνύει η συσκευασία. Το παρακολουθείτε συμπληρώνοντας με λίγο νερό, αν χρειάζεται. Σβήνετε, όταν δείτε ότι απορροφήθηκαν τα υγρά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγο λεμονάκι, πριν σερβίρετε

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button