ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το “I Put a Spell on Me” του Νίκου Τριανταφυλλίδη στην Κινηματογραφική Λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς θα προβάλει το «Screamin’ Jay Hawkins: I Put a Spell On Me» που ο Νίκος Τριανταφυλλίδης γύρισε το 2001, λίγο πριν το θάνατο του θρυλικού μουσικού, ακολουθώντας τον στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα αλλά και μέσα βαθιά στις διαδρομές του μυαλού του.

Ο Screamin’ Jay Hawkins, η θρυλική αυτή μορφή της σύγχρονης μουσικής, επηρέασε καθοριστικά πολλούς μουσικούς των μπλουζ, της τζαζ και της ροκ, ενώ οι εμφανίσεις του ήταν τόσο προκλητικές στην πρωτοτυπία τους, που ακόμα και σήμερα μπορούν να θεωρηθούν πολύ προχωρημένες.

Στο ντοκιμαντέρ του Τριανταφυλλίδη, ο Hawkins, λίγο πριν το θάνατό του, μιλάει στην κάμερα και αφηγείται τη ζωή του στον κόσμο του θεάματος. Η ταινία περιλαμβάνει, επίσης, αρχειακό υλικό από συναυλίες, καθώς και σκηνές από ταινίες όπου ο μουσικός εμφανίστηκε ως ηθοποιός.
Mιλούν, επίσης, πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όπως: Frank Ash, Arthur Brown, Eric Burdon, Bo Diddley, Diamanda Galas, Jim Jarmusch, Milan Melvin, Michael Ochs, Rudi Protrudi, Peter Zaremba
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Nίκος Τριανταφυλλίδης // Παραγωγή: Αμάντα Λιβανού, Ηρακλής Μαυροειδής, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Φένια Κοσοβίτσα // Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης // Ηχολήπτης: Σπύρος Αραβοσιτάς // Επιστημονικός Συμβουλος: Αλέξης Καλοφωλιάς

περισσότερα
Back to top button