Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς πρωτοπορεί (ρεπορτάζ – βίντεο)

Το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς επιλέχθηκε ως ένα από τα 121 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που θα εξοπλισθεί με εργαστήριο καινοτόμων τεχνολογιών (έχουμε ήδη ένα) το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 13 υπολογιστές, τρισδιάστατο εκτυπωτή, τρισδιάστατο σαρωτή και 8 σετ ρομποτικής. Επίσης αναμένεται την άνοιξη υλικό αξίας 5.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου μέσω τρίτων φορέων και περιλαμβάνει 1.500 ευρώ σε βιβλία που έχουν  ήδη παραγγελθεί, 2.000 σε ρομπότ EV3 (4 τεμ), 1 υπολογιστή, κιθάρες και αρμόνιο για τα μαθήματα που γίνονται το Σάββατο αλλά και για τη χορωδία.

Άμεση e-ενημέρωση των γονέων

Πέρα από τις τακτικές συναντήσεις με τους γονείς, το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς έχει ξεκινήσει εκτός από την επικοινωνία μέσω e-mail, τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών των γονέων και των κηδεμόνων για θέματα που αφορούν τη σχολική μονάδα και τις δράσεις της και θα πρέπει να παίρνονται αποφάσεις άμεσα.

«Σε θέματα που εμπλέκονται οι γονείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα και επειδή είναι δύσκολο να συγκεντρώνονται μαζικά, δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αποστολή σχετικού συνδέσμου στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Ήδη αυτές τις μέρες γίνεται ψηφοφορία μεταξύ των γονέων αν συμφωνούν να πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας και αν επιτρέπουν στο παιδί τους να κάνει κάποιο χειμερινό άθλημα», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξανδρος Ταμήλιας.

65432143

Επίσημος πλέον ο διαγωνισμός «Δημήτριος Δάρβαρις»

Επίσημα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο λογοτεχνικός διαγωνισμός «Δημήτριος Δάρβαρις» που διοργανώνει το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς και πλέον μπορεί να  να γίνει θεσμός και να διενεργείται κάθε χρόνο με άλλη θεματική ενότητα.
Δείτε αναλυτικά για τον διαγωνισμό ΕΔΩ.

“Τα γιατροσόφια της αλληλεγγύης”

Λεύκωμα εξέδωσαν οι μαθητές Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μνημοσύνη» που αφορά τα ήθη και τα έθιμα των παππούδων και των γιαγιάδων. Το λεύκωμα περιλαμβάνει συνταγές και γιατροσόφια και διατίθεται από τους ίδιους τους μαθητές με ελάχιστο αντίτιμο τα 2 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά τροφίμων σε άπορες οικογένειες.

Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη των μαθητών της Γ’ τάξης στους χώρους του ραδιοφωνικού σταθμού Antennes FM στα πλαίσια της προώθησης του βιβλίου.
Το βίντεο-ρεπορτάζ είναι της Ελένης Ψωμαδάκη από το ΔΙΚΤΥΟ.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button