Ελλάδα

Δημόσιο: Πώς θα αξιολογούνται οι υπάλληλοι & πώς οι προϊστάμενοι

Για πρώτη φορά θα αξιολογηθούν με το νέο σύστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι, με τη διαδικασία να είναι διαφορετική για το κατώτερο προσωπικό και διαφορετική για τους προϊσταμένους.

Πρόκειται για δύο κατηγορίες υπαλλήλων που η αξιολόγησή τους θα γίνει με διαφορετικά έντυπα.

Με απόφασή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ καθορίζει, τη μορφή και το περιεχόμενο των «Εντύπων Έκθεσης Αξιολόγησης» των υπαλλήλων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 του ν. 4369/2016 “Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια − αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις”).

Στην Υπουργική Απόφαση ορίζονται οι προδιαγραφές των εντύπων, τα κριτήρια πάνω στα οποία γίνεται η αξιολόγηση, τα πεδία που συμπληρώνονται και κάθε άλλη συναφής λεπτομέρεια που είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση των ζητημάτων της αξιολόγησης.

-Η αξιολόγηση των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του  άρθρου 14 του ν. 4369/2016  πραγματοποιείται στο έντυπο Α΄.

Στην   πρώτη   σελίδα   του   εντύπου   Α`, η οποία συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αξιολογούμενο, περιλαμβάνονται:

α)  Τα στοιχεία του φορέα

β)  Το ακριβές χρονικό διάστημα της περιόδου αξιολόγησης του προϊσταμένου

γ) Τα  στοιχεία  του  αξιολογουμένου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα, κλάδος/ειδικότητα, βαθμός και θέση ευθύνης που κατέχει ο αξιολογούμενος)

δ) Οι  τίτλοι  σπουδών  του αξιολογούμενου και  η  επιμόρφωση που παρακολούθησε κατά το έτος που αφορά η αξιολόγηση

ε)  Η  συνοπτική  περιγραφή  του  έργου  που  επιτελέσθηκε  από την οργανική μονάδα, στην οποία ανήκει ο αξιολογούμενος καθώς και του έργου που επιτελέσθηκε από  τον αξιολογούμενο στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του.

-Η αξιολόγηση των υπαλλήλων των κατηγοριών/εκπαιδευτικών βαθμίδων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ),  Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του  άρθρου 14 του ν. 4369/2016,  πραγματοποιείται στο έντυπο Β΄.

Η αξιολόγηση των υπαλλήλων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών γίνεται με το έντυπο   Β`.

Δείτε το ΦΕΚ και τα έντυπα της αξιολόγησης ΕΔΩ

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button