Κόσμος

Προστάτης των καλλιεργητών χασίς ο Ε.Ράμα

Απέπεμψε τον υπουργό Δικαιοσύνης επειδή ζήτησε να στείλει εναντίον τους τον αλβανικό Στρατό

Προστάτης των καλλιεργητών χασίς φαίνεται πως είναι ο Ε.Ράμα άλλωστε είναι γνωστό ότι συνεισφέρουν πολύ στην αλβανική οικονομία ως «εξαγωγείς» του προϊόντος σε όλη την Ευρώπη.
Μια βόλτα στο Άμστερνταμ το κάνει φανερό αυτό.
Η αποπομπή από την κυβέρνηση της Αλβανίας του μέχρι πρότινος υπουργού Δικαιοσύνης Ιλι Μανιάνι είχε ως αποτέλεσμα βαριές κατηγορίες σε βάρος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για διαφθορά
Η μέτριας έντασης «κυβερνητική κρίση» ξέσπασε όταν ξαφνικά ο Ράμα, χωρίς να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ή χωρίς να αναρτήσει κάπου την απόφαση για αποπομπή, γνωστοποίησε ότι προτείνει τον Πετρίτ Βασίλι για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο Μανιάνι απάντησε με συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε ότι ο λόγος της αποπομπής του είναι ότι μιλούσε ανοιχτά στα μέσα ενημέρωσης και ότι είχε δυσαρεστήσει τον πρωθυπουργό όταν έκανε έκκληση να παρέμβει ο στρατός για να καθαρίσουν οι περιοχές όπου η μαφία καλλιεργεί τεράστιες ποσότητες κάνναβης. 
Μάλιστα ανέφερε πως το κλίμα εναντίον του έγινε βαρύ όταν ζήτησε τη σύλληψη του επιχειρηματία Μπαλίλι, ο οποίος θεωρείται βασικός χρηματοδότης δικτύου διακίνησης ναρκωτικών.
περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button