Ελλάδα

Kινδυνεύουν με λουκέτο 150 καταστήματα της Μαρινόπουλος!

Μπορεί ο Μαρινόπουλος να διεσώθη….μετά και το πράσινο φως του δικαστηρίου για την εξαγορά του από τον Σκλαβενίτη, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα καταστήματα της αλυσίδας τα οποία λειτουργούσαν με δικαιόχρηση (francise).

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 150 καταστήματα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία διάσωσης, τα οποία απασχολούν 2.500 εργαζόμενους και απειλούνται με λουκέτο μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ο λόγος για πάνω από 150 καταστήματα που βρέθηκαν εκτός σχεδίου εξυγίανσης, με αποτέλεσμα ο υπάλληλοί τους, να μην τύχουν της προστασίας που έτυχαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της αλυσίδας, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών, οι υποσχέσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» προς τις εταιρίες franchise, περί εξυγίανσης και εξομάλυνσης της δυσμενούς κατάστασης, από τότε που ακόμα απειλείτο στο σύνολό του ο όμιλος, αποδείχτηκαν φρούδες όταν η Μαρινόπουλος κατέθεσε αίτηση Άμεσης Επικύρωσης Συμφωνίας Εξυγίανσης Μεταβίβασης Επιχείρησης. Εκεί, λοιπόν, είχαμε την κατηγορηματική διατύπωση ότι «Το σύνολο των συμβάσεων που δεν μεταφέρονται, δεν μεταβιβάζονται και δεν αναλαμβάνονται από τη ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ παραμένουν ως υποχρέωση της Εταιρίας, θεωρούνται αυτοδικαίως και αζημίως λυθείσες».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατο θύμα της κατάρρευσης του Μαρινόπουλου ήταν η αλυσίδα σουπερμάρκετ Elite η οποία έχει υποβάλλει αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Η αλυσίδα διατηρεί επτά καταστήματα στο νομό Ηρακλείου και απασχολεί πλήρως 92 εργαζόμενους. Αν και η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν οφείλει ούτε ευρώ σε δημόσιο, ΙΚΑ και σε μισθοδοσία, εκτιμά ότι με το νέο χρόνο η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη για την επιβίωση της λόγω αδυναμίας ρευστότητας.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την κατάρρευση της εταιρείας Μαρινόπουλος με την οποία υπήρχε συνεργασία. Η υπαγωγή στο άρθρο 99 θεωρείται μονόδρομος για την σωτηρία της αλλά και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

economy365.gr

περισσότερα
Back to top button