Ελλάδα

Λάρισα: Υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και χορούς τα πρώτα προσφυγόπουλα στο σχολείο(εικονες-βίντεο)

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή των πρώτων προσφυγόπουλων στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας χθες το μεσημέρι. Πρόκειται για 15 παιδιά Συριακής καταγωγής από 12-15 ετών. Πλησιάζοντας στην πόρτα του σχολείο τα μικρά παιδιά όσοι ήταν εκεί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Στο χώρο βρέθηκαν αρκετοί φορείς της εκπαίδευσης και της πόλης όπως το ΕΚΛ, η Ένωση Γονέων αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Κατά την διάρκεια της υποδοχής ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι»υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα που βρέθηκαν στη πόρτα μας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, είναι υποχρέωση του δήμου, να υποδεχθεί και να δώσεις Παιδεία σε αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν στην πόλη μας. Τα μαθήματα ανθρωπιάς που η πόλη έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα, είναι συγκινητικό για ανθρώπους που βίωσαν το πόλεμο.»

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου στην ομιλία υποστήριξε ότι «πρέπει να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να τους προσφέρουμε μία ευκαιρία στη ζωή. Μια ευκαιρία που για κάποιους λόγους χάθηκε κυρίως λόγω του πολέμου.»

Ο διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Ιωάννη Καψάλη υπογράμμισε ότι «μέσω της ανθρωπιάς της αλληλεγγύης να τους δώσουμε ένα ζεστό καλωσόρισμα».

Χαιρετισμό απήθυνε και ο πρόεδρος τοτ ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές.

Εκπρόσωπος των προσφύγων ευχαρίστησε για την υποδοχή αλλά και για τη ευκαιρία που δίνεται σε αυτά τα παιδιά μετά το πόλεμο που έχουν ζήσει.

Κατά την διάρκεια της τελετής μια ομάδα παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας έπαιξε παραδοσιακή ελληνική Μουσική και στήθηκε χορός μαζί με τα προσφυγόπουλα. Μάλιστα λίγο αργότερα χόρεψαν και τραγούδια από τη Συρία.

Στη συνέχεια τα 15 παιδιά τοποθετήθηκαν στην αίθουσα όπου το ΕΚΛ, η Ένωση Γονέων, η ΕΛΜΕ και η Μητρόπολη Λάρισας τους μοίρασαν δώρα.

Δείτε φωτογραφίες και video από την υποδοχή

 

Πηγή: onlarissa.gr

περισσότερα
Back to top button