ΚαστοριάΚοζάνη

Καστοριά: Ξεκίνησε η δίκη τριών ιερωμένων που κατηγορούνται για ασέλγεια σε ανήλικο (ρεπορτάζ)

Μετά από δύο αναβολές ξεκίνησε χθες η δίκη στα Δικαστήρια της Καστοριάς τριών ιερωμένων από τον νομό Κοζάνης με την κατηγορία της ασέλγειας και αποπλάνησης σε ανήλικο.

Ο Μ. που σήμερα είναι 28 χρονών είπε στην κατάθεσή του ότι όλα ξεκίνησαν όταν ήταν σε ηλικία δέκα έως έντεκα ετών, όταν γνώρισε τον έναν από τους τρεις. Στη συνέχεια ο συγκεκριμένος ιερέας τον γνώρισε και στους άλλους δύο κατηγορούμενους, αλλά και σε πρόσωπα εκτός εκκλησίας. Ο Μ. περιέγραψε στο Δικαστήριο για περίπου τέσσερις ώρες με πολλές λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο γινόταν οι σεξουαλικές πράξεις, αλλά και τα μέρη όπου διαδραματίζονταν, διευκρινίζοντας ότι ότι γινόταν, γινόταν και με τη δική του θέληση.

Τα χρόνια περνούσαν και όλο αυτό συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες που ο Μ. πήγε φαντάρος. Τότε, το 2008 οι αδερφές του βρήκαν στο κινητό τηλέφωνό του σκανδαλιστικά μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και προσκλήσεις για σεξουαλική συνεύρεση από ιερωμένο, προστρέχοντας στη συνέχεια στην ενορία και από εκεί στον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Κοζάνης. Για την υπόθεση ασχολήθηκε τη χρονιά εκείνη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Κοζάνης, ενώ το 2010 η υπόθεση μεταφέρθηκε στις Δικαστικές Αρχές. Με εισαγγελική παραγγελία διατάχθηκε η έρευνα στο σπίτι του συγκεκριμένου ιερωμένου όπου σύμφωνα με τις καταθέσεις δύο αστυνομικών στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά βρέθηκε υλικό γυμνών ανδρών ομοφυλοφιλικού περιεχομένου.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε ο ιερέας στον οποίο είχαν πάει οι αδερφές του Μ., περιγράφοντας τον Μ. ως ένα καλό παιδί που δεν θα μπορούσε να πει ψέμματα και πως το παιδί δεν θα έλεγε πράγματα από τη φαντασία του. Για την υπόθεση κατέθεσε και η αδερφή του, Ε. λέγοντας ότι μόλις είδαν τα μηνύματα πήγαν στην εκκλησία για να κάνουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Τα μηνύματα αυτά ήταν χυδαίου σεξουαλικού περιεχομένου. Σε εκείνο το σημείο αισθάνθηκε αδιαθεσία, δεν μπορούσε να σταθεί όρθια, έτρεμε, το Δικαστήριο διέκοψε και όταν επανήλθε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν μπορούσε να συνεχίσει την κατάθεσή της και μεταφέρθηκε για ιατρική βοήθεια στο Νοσοκομείο.

Με πρόταση της Εισαγγελέως και τη σύμφωνη γνώμη του Δικαστηρίου, η Δίκη θα επαναληφθεί την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις και άλλων μαρτύρων και φυσικά των ίδιων των κατηγορουμένων.

 

antennes.gr

περισσότερα
Back to top button