ΕλλάδαΚόσμος

Κάνοντας αυτά τα 9 άβολα πράγματα θα βελτιώσετε τον εαυτό σας για πάντα

Αυτό που κάνει τον καθένα από εμάς να αισθάνεται άβολα εξαρτάται από τον άνθρωπο, αλλά αυτό που ισχύει γενικά είναι η αξία του να αναγνωρίζουμε τα όρια και να τα σπρώχνουμε συνέχεια.

Όπως εξηγεί ο χρήστης του Quora Joos Meyer ως απάντηση στην ερώτηση “Ποια άβολα πράγματα όπως το κρύο μπάνιο μπορούν να βελτιώσουν την ζωή μας;” το να ασκούμε πίεση στην ζώνη ασφαλείας είναι το κλειδί για την αυτοβελτίωση.

“Νομίζω, ότι η καλύτερη μέθοδος είναι να θέτουμε κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα ένα στόχο που μας κάνει να αισθανόμαστε ελαφρώς άβολα. Αυτό θα ενσωματώσει την εμπειρία στο μοντέλο της ομαλότητας και ως αποτέλεσμα θα επεκτείνετε την ζώνη ασφαλείας σας”, γράφει.

Δείτε παρακάτω 9 άβολα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

Αμφισβητήστε τα πάντα

“Το πιο άβολο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αμφισβητήσει ό,τι θεωρείται δεδομένο και να αρχίσει να ψάχνει για απαντήσεις”, γράφει η Μάλι Γκουράμ.

Να είστε ειλικρινείς

Το να είστε πιο ειλικρινής από ποτέ με κάποιον που υπάρχει αρκετό καιρό στην ζωή σας είναι από τα πιο άβολα πράγματα που υπάρχουν, αλλά και από τα πιο πολύτιμα”, αναφέρει ο Ράιαν Μπράουν.

Για να το κάνετε αυτό κάντε μια λίστα με όλους τους ανθρώπους στους οποίους έχετε κάτι να πείτε, καλό ή κακό. Γράψτε αυτό που πραγματικά αισθάνεστε σε ένα χαρτί και δώστε το στον άνθρωπο που θέλετε να το δώσετε. Στην συνέχεια, γράψτε πως αυτή η διαδικασία επηρέασε εσάς και τον άλλον.

“Αν είστε απόλυτα ειλικρινείς με αυτά που γράφετε, κάθε γράμμα που γράφετε θα πρέπει να σας προκαλεί μια συναισθηματική φόρτιση. Ακριβώς εκείνη την στιγμή ξέρετε, ότι έχετε διεισδύσει στα πραγματικά συναισθήματα”, αναφέρει ο Μπράουν.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-1.jpeg

Ξυπνήστε πολύ νωρίς

Ο Ekin Öcalan λατρεύει να ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί αρκετά πριν την ανατολή του ήλιου, γιατί υπάρχει το ιδανικό περιβάλλον για διάβασμα και δουλειά. Το ξύπνημα στις 5 το πρωί είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσετε την μέρα σας μέσα στην σιώπη.

Προσέξτε τα χρήματά σας

Από τις επισκευές του αυτοκινήτου και την ασφάλεια ζωής μέχρι τον καφέ και τις τηγανιτές πατάτες παρακολουθήστε που πηγαίνουν τα χρήματα που ξοδεύετε, προτείνει ο χρήστης Bruce A McIntyre.

Και προσπαθήστε να πληρώνετε για όλα με μετρητά. Όταν χρειάζεται να πάρετε το πορτοφόλι σας για να πληρώσετε θα σκεφτείτε δυο φορές αν χρειάζεστε αυτό που πάτε να αγοράσετε.

Παρακολουθήστε ό,τι τρώτε

Το να παρακολουθείτε όσα τρώτε και την άσκηση που κάνετε μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσα θρεπτικά στοιχεία καταναλώνετε και πόση παραπάνω ζάχαρη, αναφέρει η Τίνα Μάρσαλ.

Φάτε μόνο θρεπτικά τρόφιμα

Όταν αρχίσετε να παρακολουθείτε αυτά που τρώτε αρχίστε να τρώτε μόνο τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά, αναφέρει ο Νταγκ Γουίτνεϊ.

“Η απάντηση εδώ βρίσκεται στο να προετοιμάζετε μόνοι σας το φαγητό σας και να τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερα βιολογικά προϊόντα. Ναι είναι πιο ακριβά, αλλά είναι πιο φθηνά από τους ιατρικούς λογαριασμούς και την χαμένη φόρμα σας. Επικεντρωθείτε στο άπαχο κρέας και τα λαχανικά και αποφύγετε τα δημητριακά.”

Θα είναι άβολο για αρκετούς λόγους: θα σας περιορίσει αρκετά κοινωνικά και είναι πιο ακριβό.

Το αποτέλεσμα όμως αξίζει 100%.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c-99.jpg

Κάντε πρόβα δημόσιους λόγους

Πολλοί τρομάζουν στην ιδέα, αλλά δεν ξέρετε ποτέ πότε θα χρειαστεί να δώσετε μια δημόσια ομιλία μπροστά σε κοινό.

Κάντε πρόβες όσο τρομακτικό και αν σας φαίνεται, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να βελτιώσετε τις δεξιότητες επικοινωνίας σας.

Πραγματοποιήστε έναν σχεδόν αδύνατο στόχο

Το πιο άβολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με τον Rizwan Aseem είναι να θέσετε έναν πολύ δύσκολο στόχο και να τον πετύχετε.

Για να το κάνετε αυτό προτείνει να σκεφτείτε ένα πράγμα με το οποίο αισθάνεστε άνετα στην καθημερινότητά σας και να το κάνετε μέχρι να αρχίσει να σας τρομάζει. Αν τρέχετε ένα χιλιόμετρο καθημερινά, η ιδέα του να τρέξετε 7 χιλιόμετρα θα σας τρομάζει.

“Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να βγείτε έξω και να κάνετε τα δραστικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας”, γράφει.

Επιλέξτε να τελειοποιήσετε ένα πράγμα κάθε φορά

Η προσέγγισή σας για την αυτοβελτίωση μπορεί να είναι να καταπιαστείτε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αλλά σύμφωνα με τον Ρομπ Χάνα  η αντίθετη τακτική είναι το κλειδί της επιτυχίας, επειδή μας κάνει να νιώθουμε άβολα.

“Η πρόθεση είναι το κλειδί για την τελειοποίηση”, αναφέρει ο Χάνα.

“Το πρόβλημα με όσους ψάχνουν την αυτοβελτίωση είναι, ότι δεν τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνουν και μετά αρχίζουν να ψάχνουν εναγωνίως για το επόμενο πράγμα που θέλουν να κάνουν.”

Πηγή: www.diaforetiko.gr 

περισσότερα
Back to top button