Κόσμος

To «υγρό κέικ» της Κίνας που σαρώνει τις αγορές!

Ξεχάστε την μπύρα και το κρασί από σταφύλια! Το ποτό που «σαρώνει» τις διεθνείς αγορές το τελευταίο διάστημα είναι ένα κινεζικό κρασί, το οποίο παρασκευάζεται από κίτρινο ρύζι, είναι γνωστό και με την ονομασία «υγρό κέικ» και αποτελεί παλαιά, παραδοσιακή συνταγή της Κίνας.

Το εν λόγω κρασί έκανε την εμφάνισή του πριν 3.000 χρόνια. Χρονολογείται από τη δυναστεία των Σανγκ και αυτή τη στιγμή αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν στην αγορά αλκοολούχων ποτών της Κίνας και όχι μόνο. Ο όγκος των πωλήσεών του καταγράφει άνοδο 8% σε σχέση με πέρσι και οι εταιρείες που το λανσάρουν στις διεθνείς αγορές είναι οι Zhejiang Guyuelongshan Shaoxing Wine Co., η Kuaijishan Shaoxing Wine Co. και η Shanghai Jinfeng Wine Co.

Με τις πωλήσεις μπύρας να υποχωρούν και τις πωλήσεις κρασιού να επιβραδύνονται σημαντικά το 2016, το κρασί από κίτρινο ρύζι κερδίζει σημαντικό έδαφος. Περιέχει χαμηλότερη ποσότητα αλκοόλ σε σχέση με το δημοφιλές κινέζικο ποτό Baijiu και θεωρείται θρεπτικό, εξ ου και το όνομα υγρό κέικ, καθώς περιέχει οκτώ είδη απαραίτητων αμινοξέων.

enikonomia.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button