• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Φασόλια μαυρομάτικα με φρέσκα χόρτα

by user / Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 / Published in Ελλάδα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 λεμόνι, ο χυμός
  • 1 κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα)
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό. Την επομένη τα βράζετε για 10’ σε καθαρό νερό. Σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μείνουν για 1 ώρα στο νερό. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα βράζετε όλα μαζί μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια.
  2. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί τους. Καθαρίζετε τα χόρτα, τα πλένετε καλά και τα χοντροκόβετε. Τα ζεματίζετε και κατόπιν τα στραγγίζετε.
  3. Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα χόρτα στα 2/3 από το ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα περιχύνετε με λίγο από το ζουμί των φασολιών που κρατήσατε.
  4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 15’. Κατόπιν προσθέτετε και τα φασόλια και συνεχίζετε το βράσιμο για 5’ ακόμα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο, σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

icookgreek.com

  • Tweet
Tagged under: ΣΥΝΤΑΓΗ

About user

What you can read next

Ύψος παιδιών: Δείτε το ιδανικό ανά ηλικία (πίνακες)
Καστοριά: Photo Sunday Νοεμβρίου 2016 αυτή την Κυριακή
Μπήκε στο Δημόσιο με… μαϊμού πτυχίο και εισέπραξε 650.000 ευρώ

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP