Καστοριά

Γυρολιμνιά: Aναζητώντας την “όαση” σ’ένα απέραντο παγοδρόμιο…

…και από όλους τους χειμώνες που θυμάμαι,αυτός είναι με διαφορά στην κορυφή..!

Υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες,παγωμένη λίμνη,χιόνι και..το παγοδρόμιο έτοιμο!

Οι μικροί αλλά και οι λίγο μεγαλύτεροι ήρωες της λίμνης (που αυτή την περιόδο χαρακτηρίζονται ήρωες και για την αντοχή τους στις δύσκολες και σπάνιες συνθήκες που απειλούν την καθημερινή τους επιβίωση), αναζήτησαν στην νότια παραλία την όασή τους..

Περπατούσα και θαύμαζα το υπέροχο τοπίο,είδα γάτες να κόβουν βόλτες στη λίμνη,έναν σκύλο που το σκεφτόταν να το τολμήσει ή όχι,ώσπου τελικά άλλαξε γνώμη και συνέχισε την συνηθισμένη πορεία του,μέχρι που ξαφνικά ανακάλυψα την όασή τους…

Μαγικό…
Μονάχα έτσι το περιγράφει κάποιος..συνωστισμός και ίσως και κάποιες μάχες για το ποιος θα κερδίσει λίγο χώρο..και είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις είναι ισοδύναμο με αυτό που θα φωτογραφίσεις,αλλά βλέπετε,τέτοιες στιγμές είναι από εκείνες που όσο και να σκέφτεσαι εγωιστικά και να λες “το κρατάω για μένα”, την ίδια ακριβώς στιγμή αισθάνεσαι ευλογημένος που έχεις την φωτογραφική μαζί σου..άλλωστε σας έχω πει..η φωτογραφία είναι πάθος..καψούρα..εθισμός..και η Καστοριά μας,ο μεγαλύτερος έρωτας..!
Λίγες ακτίνες δειλά-δειλά έκαναν τον πάγο να γυαλίζει..!Μπας και καταφέρει η βάρκα να κάνει καμιά κίνηση που είναι μέρες ακίνητη..αλλά μάταια..
 
Καμία δύναμη ο ήλιος σε συναγωνισμό με τον πάγο..και αυτή την ήττα του,εμείς,την χαρήκαμε όσο τίποτα..!
 
 Λίγο περπάτημα ακόμα..και ώρα να φροντίσουμε με λίγο ψωμί τα πτηνά..

Και παρατηρείς την ίδια στιγμή τα όμορφα μοτίβα που έχουν φτιάξει βολτάρωντας στο παγοδρόμιο..!

 
Ένας κυριολεκτικός χαμός για το ποιο θα προλάβει την μπουκιά και άλλη μια μάχη,αυτή την φορά όχι για την όαση αλλά για λίγη τροφή..!
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω,το ρολόι γράφει 1:12 π.μ και ένα νέο κύμα χιονιά μας έχει επισκευτεί μετά την Αριάδνη..Βίκτωρ λένε..αλλά τι σημασία έχει..για εμάς αυτός ο καιρός είναι συνηθισμένος και φέρνει στους μεγαλύτερους,όμορφες θύμησες..
Και θα έχει πάντα ένα και μόνο όνομα : Καστοριανός Χειμώνας!
Την αγάπη μου…
Κείμενο-Φωτογραφίες : Ντίνα Παπαγεωργίου
Info: Άν δείτε ζώα σε κίνδυνο στη λίμνη επικοινωνήστε:
ΕΠΠ Καστοριας : 2467080200
Δημος Καστοριάς : 2467351100
Δ/σης Δασών Καστοριάς : 2467029477
Αντιπεριφέρεια Καστοριάς : 2467350200
Αστυνομία : 100
Πυροσβεστική Υπηρεσία : 199

gyrolimnia.blogspot.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button