ΕλλάδαΚαστοριάΠρόσωπα

Κόμης Χ, ένας ρομαντικός του είδους, που προσπαθεί να μας μεταφέρει την δική του μουσική αλήθεια

Ο Κόμης Χ, ένας ρομαντικός του είδους (όπως μας λέει ο ίδιος) που προσπαθεί να μας μεταφέρει τη δική του μουσική αλήθεια. «Ο έρωτας έρχεται πιο εύκολα από την αγάπη. Ο έρωτας κάποια στιγμή θα φύγει. Η αγάπη μένει». Διαβάστε τη συνέντευξη, δείτε και ακούστε το τραγούδι που τον γνωρίσαμε (εμείς τουλάχιστον) με τίτλο, «Η πιο όμορφη από όλες».

Της Ιωάννας Καριώρη

Περίγραψέ μας (σύστησέ μας) με λίγες λέξεις τον εαυτό σου.

Ελευθέριος Παναγιωτίδης, της Σοφίας και του Κώστα… Αλλιώς Κόμης Χ… Γράφω ότι γουστάρω κι αν βρω το κατάλληλο μουσικό όργανο, βήμα, διηγούμαι αυτά που γράφω.

Σε γνωρίζουμε ως Κόμης Χ…. Πως προέκυψε το ψευδώνυμο;

Χμμ… Ούτε καν θυμάμαι, κομμάτια θα ήμουν. Έψαχνα ψευδώνυμο και το Κόμης Χ μου άρεσε. Ακούστηκε διαφορετικό…

Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα για τη μουσική που δημιουργείς;

Είναι η δική μου μουσική αλήθεια. Ότι λέω το έχω γράψει ο ίδιος. Ότι έχω γράψει το έχω δεί, το έχω ακούσει. Το έχω δημιουργήσει κάπως.


Η μουσική είναι από ό,τι φανταζόμαστε το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής σου. Θυμάσαι την πρώτη σου επαφή με αυτή;

Σαν άκουσμα το ραπ ήρθε νωρίς νωρίς. Mc Hammer, Vanilla Ice, Snow… Κάτι μου έκανε κλικ. Γούσταρα το ρυθμό. Μετά πήγα σε σκληρά, Ice T, NWA, Snoop Doggy Dogg, Cypress Hill, L.O.T.U.G… κτλ… Εκεί ήταν λες και έβλεπα ταινία με τη φαντασία μου και με οδηγό τους στίχους… Βία, ναρκωτικά, γυναίκες…!

Τι θυσίες θα μπορούσες να κάνεις για τη μουσική; Για κάτι που αγαπάς;

Τα πάντα νομίζω. Είμαι από τους ρομαντικούς του είδους. Θέλω όλα αυτά να πηγάζουν από κάτι όμορφο, από κάτι άσχημο. Από τη ζωή. Όταν αγαπάω κάτι, είμαι εκεί γι αυτό 110%.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης των τραγουδιών σου;

Οτιδήποτε μου ερεθίζει τη φαντασία και τη νοημοσύνη μου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, μπορεί να είναι κάτι μεγάλο. Όλα όμως είναι σημαντικά στο κεφάλι μου. Αφού με κάνουν να θέλω να γράψω. Η μουσική φέρνει μουσική όπως λέω. Δεν σταματάει ποτέ.

Ας μιλήσουμε για το τραγούδι που μας κίνησε το ενδιαφέρον με τίτλο «Η πιο όμορφη από όλες ». Μέσα από τη ζωή σου, πόσο υποστηρίζεις με τη στάση σου, με τις αντιλήψεις σου, τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού;

Προσπαθώ πάντα και υποστηρίζω με πίστη όσα λέω. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι μια έμπνευση ανακατεμένη από στιγμές. Δεν είμαι παντρεμένος. Δεν έχω παιδί. Αλλά άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι δίπλα μου που αγαπώ έχουν παιδιά και είναι παντρεμένοι. Κουβέντες και στιγμές δημιούργησαν  αυτό το κομμάτι – ύμνο για όλες τις γυναίκες. Ήθελα να αγγίζει κατά κάποιο τρόπο όλο τον κόσμο.

Όταν ερωτεύεσαι νιώθεις και την αγάπη; Υπάρχει διαφορά σε αυτά τα συναισθήματα και αν ναι, ποια είναι αυτή; Τι έχεις να πεις για την απάτη;

Ο έρωτας έρχεται πιο εύκολα από την αγάπη. Ο έρωτας κάποια στιγμή θα φύγει. Η αγάπη μένει. Είναι κάτι βαθύτερο. Η αγάπη θα πρέπει να σε κάνει να ΘΕΣ να μείνεις. Εγώ όταν ερωτεύομαι νιώθω την αγάπη που μπορεί να προκύψει. Δε σημαίνει πως συμβαίνει πάντα αυτό όμως.

Ανέφερέ μας έναν χαρακτηριστικό στίχο τραγουδιού, ποιήματος, που ίσως σηματοδοτεί τη ζωή σου ή απλά σε αγγίζει.

«Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό» – Νίκος Παπάζογλου.

Υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν επιδράσει θετικά στη μουσική σου πορεία;

Πολλοί και διάφοροι.  Και είναι άνθρωποι που μπορεί να μη ξέρω προσωπικά. Με τους στίχους τους και τις μουσικές τους. Όλα αυτά τα όμορφα. Ευχαριστώ επίσης πάντα τους συνεργάτες μου που μου χαρίζουν τις εμπνεύσεις τους να τις ντύσω εγώ με στίχους. Είμαι πολύ τυχερός που έχω τόσους πολλούς μουσικούς παραγωγούς σαν συνεργάτες αλλά ακόμα πιο τυχερός γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο πάνω απ όλα φίλοι.

Πως βλέπεις την σημερινή ελληνική μουσική σκηνή. Έχει μέλλον; Σε στεναχωρούν κάποια πράγματα και αν ναι ποια είναι αυτά;

Την Ελληνική μουσική γενικά δεν τη βλέπω καλά. Δεν καταλαβαίνω τη μουσική που παίζει όλη μέρα στα ραδιόφωνα. Όλα χρειάζονται, αλλά επίσης όλα έχουν το οριό τους. Θέλω και έχω την ανάγκη να ακούσω κάτι διαφορετικό στιχουργικά και μουσικά. Αντί να ψάξουμε βαθιά μέσα μας για τη σπίθα, αντιγράφουμε χιλιόπαιγμένες μουσικές και χιλιοειπωμένους στίχους.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον σου;

Να συνεχίσω να προσπαθώ. Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτή τη δουλειά. Για τους πιο πολλούς τέλος πάντων.

Κλείνοντας, στείλε ένα μήνυμα στους «νέους ανθρώπους».

Να τραγουδάτε, να χαμογελάτε και να αντιδράτε!!!

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Κόμη Χ στο Young People συνεργάστηκαν οι ομάδες της Έκφρασης και Υλοποίησης και η ομάδα συνεντεύξεων. Υπεύθυνη συνέντευξης η Ιωάννα.

youngpeople.gr

περισσότερα
Back to top button