Ελλάδα

Πώς θα είναι το πάρκο που θα δημιουργήσει ο Ιβάν Σαββίδης στα Λουτρά Θέρμης (εικονες)

Αποφασισμένος να μείνει στην ιστορία της Θεσσαλονίκης ως μέγας ευεργέτης της πόλης φαίνεται πως είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Μετά το πλήθος γνωστών και άγνωστων δωρεών του σε φορείς, σωματεία και οικονομικά αδύναμους πολίτες ο ομογενής επιχειρηματίας προτίθεται να δημιουργήσει ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής το οποίο θα είναι ανοιχτό για όλους του κατοίκους της πόλης ενώ συγχρόνως θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της.

Το πάρκο αναψυχής θα δημιουργηθεί στα Λουτρά Θέρμης. Μία έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θέρμης.

Τι θα περιλαμβάνει το πάρκο Σαββίδη

Στην έκταση 500 στρεμμάτων των λουτρών Θέρμης το πλάνο του Ομίλου Σαββίδη προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου, εστιατορίου, adventure park, land art, γηπέδων, pony club, παιδική χαράς. Θα υπάρχει περιοχή νερού, ποδηλατόδρομος, parking 100 θέσεων και εκκλησία.

Δείτε την κάτοψη των Λουτρών Θέρμης μετά την αξιοποίηση.

katopsi loutra thermis.jpg

Δήμαρχος Θέρμης: Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει το πάρκο

Πρόσφατα. αντιπροσωπεία συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θέρμης και τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του επιχειρηματία.

«Είναι μία πρόταση που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε την υλοποίησή της. Πρέπει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης να στηρίξει την πρόταση Σαββίδη για να αξιοποιηθεί επιτέλους ο συγκεκριμένος χώρος που παραμένει εδώ και χρόνια αναξιοποίητος» δήλωσε στο thestival.gr ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του Ομίλου ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι ο κ. Σαββίδης έχει προβεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχη ενέργεια στο Ροστόφ της Ρωσίας. Μάλιστα του είπαν ότι πρόθεσή του είναι το πάρκο των Λουτρών Θέρμης να μοιάζει με το πάρκο αναψυχής του Ροστόφ.

Δείτε φωτογραφίες από το πάρκο που δώρισε ο Ιβάν Σαββίδης στην πόλη του Ροστόφ.

parko savvidi rostov 1.jpg

parko savvidi rostov 2.jpg

parko savvidi rostov 3.jpg

parkos savvidi rostov 4.jpg

Ενήμερος και θετικός για την αξιοποίηση ο Μπουτάρης

Παλαιότερα συνεργάτες του κ. Σαββίδη είχαν ενημερώσει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την πρόθεση του επιχειρηματία. Του είχαν παρουσιάσει μάλιστα το πλάνο με τις παρεμβάσεις στα Λουτρά Θέρμης. Ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσίασε το πλάνο της αξιοποίησης των Λουτρών στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης βλέπει θετικά την πρόταση του ομογενή επιχειρηματία. Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την παραχώρηση της έκτασης στον Όμιλο Σαββίδη.

thestival.gr

περισσότερα
Back to top button