ΑγροτικάΚαστοριά

BIO FRU: Τα βιολογικά μήλα και αχλάδια της Καστοριάς

Το Βιολογικό Αγρόκτημα BIO FRU είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στην περιοχή Βασιλειάδας στην Καστοριά.
Κύρια δραστηριότητά μας είναι η παραγωγή μήλων και αχλαδιών, σύμφωνα με τις αρχές της οικολογικής γεωργίας.
 Ήδη από το 1993 ξεκινήσαμε την προσπάθεια για βιολογική καλλιέργεια, την πρώτη απόπειρα στον νομό Καστοριάς, και το 1996 ενταχθήκαμε στο αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης (κωδ. Α-090716/Ε14, ΒΙΟ Ελλάς).
Τα παραγόμενα προϊόντα δεν είναι επιβαρημένα με υπολείμματα χημικών φαρμάκων και βιοκτόνων ουσιών και δεν περιέχουν τυχόν επικίνδυνες ουσίες για την υγεία φύσης και ανθρώπων.
 bio-fru-proionta
Στο αγρόκτημα εφαρμόζονται πρακτικές φυσικής καλλιέργειας, όπως για παράδειγμα η συγκαλλιέργεια με ψυχανθή (τριφύλλια, μηδικές, βίκος) και η φυσική βλάστηση αποτελεί την κύρια φυσική οργανική λίπανση.
 Γίνεται χρήση κλασικών φυτοπροστατευτικών, όπως το παραφινόλαδο, το θειάφι, ο ασβέστης και ο χαλκός, καθώς και η χρήση εμβρεγμάτων βοτάνων, τσουκνίδα, πολυκόμπι, αρτεμησία, άγουροι καρποί σε ζύμωση με ΕΜ (Ενεργοί Μικροοργανισμοί) για ενδυνάμωση των φυτών και εμπλουτισμό του εδάφους. Η χρήση ΕΜ στις καλλιέργειες γίνεται από το 2005.
Στο αγρόκτημα, επίσης, γίνεται διατήρηση (και διάθεση) παραδοσιακών ποικιλιών οπωροφόρων δέντρων σε συνεργασία με τον ΑΙΓΙΛΟΠΑ – Δίκτυο για την βιοποικιλότητα και την οικολογία στη γεωργία.
 Τα βιολογικά μήλα και αχλάδια περιέχουν 20-30% περισσότερες θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σχέση με το αντίστοιχο βάρος κοινών συμβατικών, τα οποία περιέχουν περισσότερο νερό κατά 20-23% και λιγότερες ωφέλιμες ουσίες.
 Και, φυσικά, η νοστιμιά τους είναι ανώτερη και μας θυμίζουν ξεχασμένες άγριες γεύσεις και απολαύσεις!
Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα από Σεπτέμβρη μέχρι τις αρχές της άνοιξης συνήθως. Υπάρχει πάντα η διαθεσιμότητά μας για επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών ή ακόμα και για επίσκεψη στο αγρόκτημα.
Bio Fru / Σεβαστιανή Λιούζα
Βασιλειάδα Καστοριάς 520 52
 

 

organiclife.gr

περισσότερα
Back to top button