Καστοριά

Καστοριά – Εφηβεία: Το να είσαι γυναίκα είναι κάτι μοναδικό (της Μαρίας Μπρέντα)

 

Το λοιπόν, είμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

Στις μέρες μας πολλοί είναι αυτοί που θα αποκαλούσαν το γυναικείο φύλο διαβολικό όν. Βλέπετε… η «αμαρτίες» της Εύας θα μας συνοδεύουν για πάντα. Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Κι όμως! Υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους αξίζει να είσαι γυναίκα.

Καταρχήν, ο κόσμος αυτός δε θα υπήρχε αν δεν υπήρχαμε εμείς. Η γυναίκα είναι αυτή που ορίστηκε να γίνει μάνα, αδερφή, σύντροφος, φίλη, συνοδοιπόρος. Όπως και να το κάνουμε, έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων. Αν και δεν σκεφτόμαστε πάντα με βάση τη λογική, γνωρίζουμε τα πάντα από ένστικτο. Είμαστε πολυπράγμονες. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, πράγμα το οποίο θαυμάζουν οι περισσότεροι σε εμάς.

 

 

happy teen girl holding hand heart 19766893
Τι κι αν δεν είμαστε άριστες οδηγοί; Ναι! Κάπου εδώ οφείλουμε να παραδεχτούμε την πικρή αλήθεια. Οι πολυπραγμοσύνη που διαθέτουμε έχει ως αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή μας σε διάφορα πράγματα. Και κάπως έτσι θα καταλήξουμε να βαφόμαστε εν ώρα οδήγησης. Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε την ανάγκη μας να είμαστε συνεχώς «στην τρίχα». Γιατί όντως είναι ανάγκη μας! Μας αρέσει να είμαστε όμορφες και περιποιημένες και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες. Από την εφηβική κιόλας ηλικία των κοριτσιών θα παρατηρήσει κανείς τις πρώτες απόπειρες με κραγιόν και eye liner στο χέρι.

Ως συνέπεια αυτής της ανάγκης προκύπτει η ευπιστία που μας διακατέχει. Σπάνια θα αμφισβητήσουμε κάποια πράγματα κι αυτό γιατί επιθυμούμε την εντέλεια. Θα θελήσουμε να αποκτήσουμε καθετί καινούριο που μας «υπόσχεται τον ουρανό και τ’ άστρα» προκειμένου να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Άλλωστε, κανείς δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει το γεγονός ότι μας καταβάλει πλήθος υποχρεώσεων και ευθυνών που μόνο προβλήματα φέρουν. Τι σημαίνει αυτό; Γέννες, περίοδοι, αποτριχώσεις, ανασφάλειες, γυμναστική, μακιγιάζ, οικογένεια, παιδιά, σκυλιά, σπίτι, μαγειρική, καθαριότητα και χίλια δυο ακόμη. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που νιώθουμε την ανάγκη να μιλούμε ακατάπαυστα, πολλές φορές χωρίς να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε. Γιατί το λέγειν για εμάς είναι οξυγόνο!

Ποιος θα μπορούσε όμως να τα βάλει μαζί μας; Είμαστε δυναμικές και εγωίστριες! Δεν το βάζουμε εύκολα κάτω! Δε φοβόμαστε! Υψώνουμε ανάστημα, περπατάμε δυναμικά και με ένα μόνο χαμόγελο χαλάμε τον κόσμο όλο. Είμαστε παντού! Είμαστε ανεξάρτητες, ευαίσθητες, γλυκές, συναισθηματικές, προστατευτικές, κουτσομπόλες. Ναι! Είναι καλό αυτό! Παραδεχτείτε το όλοι εκεί έξω! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να συζητάς με μια γυναίκα. Υπάρχουν άπειρα πράγματα για τα οποία γνωρίζει και φέρει άποψη.
Μια γυναίκα είναι η καλύτερη φίλη ή/και σύντροφος για έναν άντρα, η καλύτερη μητέρα για τα παιδιά της, η καλύτερη συνάδελφος. Οι γυναίκες είναι όλος ο κόσμος γύρω μας. Είτε θέλουμε είτε όχι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στη ζωή μας για να την κάνουν άνω κάτω. Κι όμως! Αυτή η αναστάτωση είναι η πιο γλυκιά που θα μπορούσε να προκληθεί.

Το λοιπόν, είμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

Μαρία Μπρέντα | Blogger | e-efiboi.blogspot.gr

igynaika.gr

 

περισσότερα
Back to top button