• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Αυγά: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, πόσα να τρώτε

by user / Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 / Published in Ελλάδα

Το αυγό είναι μια πλήρης τροφή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σελήνιο, ιώδιο και βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη).

 Επίσης, περιέχει σίδηρο, μολυβδένιο, βιταμίνη Β12, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη D.

Λόγω της περιεκτικότητας του κρόκου του σε χοληστερίνη όμως, επικρατούσε μέχρι πρόσφατα η αντίληψη ότι ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

Τις τελευταίες δυο δεκαετίες, όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση αυγών, ακόμα και σε καθημερινή βάση (ένα την ημέρα), δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, εφόσον όμως η συνολική διατροφή που ακολουθείται είναι χαμηλή σε λιπαρά και ιδιαίτερα σε κορεσμένα.

Νέα έρευνα Φιλανδών επιστημόνων αναδεικνύει ακόμη ένα όφελος από την κατανάλωση αυγών.

bigstock Dementia 105437555

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη διατροφή 2.497 ανδρών ηλικίας μεταξύ 42 και 60 ετών που δεν είχαν διαγνωστεί με διαταραχές μνήμης.

Κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου 22 ετών, 337 από αυτούς παρουσίασαν κάποια νευρολογική διαταραχή, οι περισσότεροι Αλτσχάιμερ.

Ο συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Jyrki Virtanen από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας εξηγεί ότι «ούτε η χοληστερίνη ούτε η κατανάλωση αυγών συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας ή Αλτσχάιμερ».

Ο ερευνητής επισημαίνει ότι «η πρόσληψη αυγών συσχετίστηκε με καλύτερη απόδοση σε νευρο-ψυχολογικά τεστ και εξετάσεις εκτελεστικής λειτουργικότητας. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μια διατροφή υψηλή σε χοληστερίνη ή η συχνή κατανάλωση αυγών δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διαταραχών μνήμης ακόμη και σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση».

Λίγο πριν την φινλανδική έρευνα μια ακόμη έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 12%.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition

onmed.gr

  • Tweet
Tagged under: αυγά, ΓΝΩΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ

About user

What you can read next

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Εκτύπωση στο taxisnet και ποσά (πίνακας)
Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η Έλενα Ακρίτα μάρτυρας στη δίκη
18 διασκεδαστικά σκίτσα δείχνουν την όχι και τόσο απλή ζωή της γυναίκας

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP