Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Τοποθετήθηκε ο πρώτος δημόσιας χρήσης Απινιδωτής (φωτογραφίες – βίντεο)

Στο αρτοποιείο του Βασίλη Υφαντίδη, δίπλα στο Εμπορικό Κέντρο Καστοριάς (Αθανασίου Διάκου 42), τοποθετήθηκε – το οποίο είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο – τοποθετήθηκε ο πρώτος δημόσιας χρήσης Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής στην πόλη της Καστοριάς.

Την πρωτοβουλία για την τοποθέτησή του ανέλαβε το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και την Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Υποστήριξης Ζωής, Ελένη Φερδή.
Η χρήση του Απινιδωτή γίνεται μόνο από άτομα που γνωρίζουν και έχουν πιστοποιηθεί για τις γνώσεις τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο από τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς.
Η παρουσίαση της θέσης του Απινιδωτή έγινε σήμερα στον χώρο όπου πλέον είναι τοποθετημένος, όντας στη διάθεση των πολιτών να τον χρησιμοποιήσουν, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε πόσο σημαντική είναι η χρήση του, αφού – στην κυριολεξία – μπορεί να σώσει ζωές.
Πρωταρχικός σκοπός της δράσης αυτής είναι η διάσωση ανθρώπων, οι οποίοι έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή, ωστόσο, επίσης, ένας ακόμη στόχος του εγχειρήματος είναι να αποτελέσει κίνητρο προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να λάβουν την ειδική εκπαίδευση και να τον χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις ανάγκης, αφού, βέβαια, πρώτα επικοινωνήσουν με το ΕΚΑΒ (166).
Σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα τοποθετηθούν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές σε διάφορα σημεία του νομού Καστοριάς.

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button