ΕλλάδαΚόσμος

20 πολυαναμενόμενα albums για το 2017

Επιλέξαμε 20 κυκλοφορίες που αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον μέσα στην χρονιά και συνοψίζουμε τις πληροφορίες που έχουμε για αυτές.
Το 2016 ήταν ένα πλούσιο μουσικά έτος με πολλές και σημαντικές κυκλοφορίες να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Με τους Metallica να κάνουν τον μεγαλύτερο πάταγο, αλλά και με τεράστια ονόματα όπως οι Radiohead, οι Deftones, οι Dream Theater και οι Gojira να δικαιώνουν τις προσδοκίες και να δίνουν στους οπαδούς τους κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι, ελπίζουμε σε ένα ακόμα καλύτερο 2017.

Εμείς επιλέξαμε είκοσι μπάντες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία σύνθεσης νέων τραγουδιών και παραθέτουμε τις σημαντικότερες πληροφορίες, φήμες και ανακοινώσεις που έχουμε μέχρι στιγμής.


Tool

Εντάξει, το ζήτημα με τους Tool έχει γίνει πλέον ανέκδοτο. Αν κάναμε ένα παρόμοιο άρθρο για το 2014, το 2015 ή το 2016, οι Αμερικανοί θα βρίσκονταν μέσα. Δυστυχώς όπως πάει το πράγμα, δεν μπορούμε να πάρουμε όρκο πως το ίδιο δε θα συμβεί το 2018, το 2019 και πάει λέγοντας… Όπως και να έχει, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η μπάντα γράφει κομμάτια και ετοιμάζει τον διάδοχο του «10,000 Days» που κυκλοφόρησε το μακρινό πλέον 2006, με τον κιθαρίστα Adam Jones να γνωστοποιεί στα τέλη του 2015 πως το group δουλεύει πάνω σε 20 νέα κομμάτια. Από τότε, οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, ο Maynard James Keenan ανακοίνωσε την βιογραφία του, αλλά επίσημες τοποθετήσεις για νέο album δεν έχουμε. Το περίφημο πλέον post στο Reddit, από ανώνυμο φίλο της μπάντας ο οποίος «αποκάλυψε» πως ο δίσκος θα είναι διπλός και θα περιλαμβάνει περισσότερες από 2,5 ώρες μουσικής, ελέγχεται ως ανακριβές. Όπως τονίσαμε και σε άρθρο μας την περασμένη χρονιά, ελπίζουμε να μην χρειαστεί να περιμένουμε 10,000 μέρες μέχρι να ακούσουμε τα νέα κομμάτια της μπάντας. Με διαφορά ο πλέον αναμενόμενος δίσκος του 2017.


U2

Ιδιαίτερα απασχολημένοι θα είναι οι Ιρλανδοί μέσα στο 2017, με πολλά και διάφορα projects να τρέχουν. Τα επετειακά shows για την κυκλοφορία του «The Joshua Tree» αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον από τους fans, ενώ μετά τη μέση της χρονιάς θα κυκλοφορήσει και ο διάδοχος του «Songs Of Innocence» του 2014, ο οποίος θα έχει τίτλο «Songs Of Experience». Ο Edge δήλωσε πως το group δουλεύει πάνω σε 50 νέα κομμάτια, κάτι που μας κάνει αισιόδοξους ότι τελικά οι U2 θα κυκλοφορήσουν κάτι αξιόλογο, ειδικά και μετά τις πληροφορίες που θέλουν τα νέα κομμάτια να ακούγονται όπως το «Zooropa» του 1993. Ο Bono από τη μεριά του μίλησε για έναν φορτισμένο στιχουργικά δίσκο, συγκρίνοντας το με το «War» του 1983. Θεωρούμε πως η τελευταία τοποθέτηση της μπάντας περί ουσιαστικής καθυστέρησης του album λόγω εκλογής Donald Trump, είναι λεκτικό πυροτέχνημα που δε θα πρέπει να ανησυχεί τους οπαδούς.


Mastodon

Σε καλό φεγγάρι βρίσκονται οι Mastodon, οι οποίοι ετοιμάζουν ακόμα ένα concept album. Αν και αρχικά μας είχαν προετοιμάσει για διπλό δίσκο, οι πληροφορίες θέλουν τους Αμερικανούς να κυκλοφορούν τελικά μονό LP. Συνεπέστατοι, τόσο μουσικά όσο και δισκογραφικά, οι Mastodon αναμένεται να κάνουν τις πρώτες τους επίσημες ανανεώσεις τους επόμενους 2 με 3 μήνες. Τα μέλη του συγκροτήματος δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ενθουσιασμένοι από το νέο υλικό, ενώ και ο πολύπειρος Brendan O Brien που θα βρίσκεται πίσω από την κονσόλα αποτελεί εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή ο άτιτλος προς το παρόν δίσκος βρίσκεται στο στάδιο της μίξης. Λογικά το album θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων το ερχόμενο φθινόπωρο.


Depeche Mode

Οι Βρετανοί επισκέπτονται την χώρα μας τον ερχόμενο Μάιο (17/05 στο Terra Vibe στη Μαλακάσα) στο πλαίσιο της The Global Spirit Tour και φυσικά θα έχουν στις αποσκευές τους και το νέο τους studio album. Ο δίσκος -14ος συνολικά για το συγκρότημα- τιτλοφορείται «Spirit» και θα βγει στην αγορά την Άνοιξη. Η παραγωγή ανήκει στον James Ford με τις ανακοινώσεις (tracklist, artwork, πρώτο single) να έχουν ήδη καθυστερήσει αρκετά. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για ένα αρκετά σκοτεινό album, με την ηγετική φυσιογνωμία του Dave Gahan να κλέβει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και τους fans να περιμένουν πως και πως τον δίσκο.


The National

Έχοντας περάσει 4 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου τους album «Trouble Will Find Me», οι National πέρασαν το 2016 την «Grateful Dead φάση» τους, βάζοντας της υπογραφή τους σε ένα αρκετά ενδιαφέρον tribute με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Ωστόσο, οι νεότεροι σε ηλικία fans τους δεν καταλαβαίνουν από αυτά και με μηνύματα τους καλούν την μπάντα να μπει επιτέλους στο studio. Το συγκρότημα έχει τονίσει κατά καιρούς πως έχει συνθέσει νέο υλικό, με τα διάφορα projects όμως να κλέβουν χρόνο από τα μέλη του. Η κυκλοφορία του νέου δίσκου μέσα στη χρονιά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο ο χρόνος πλέον δεν είναι σύμμαχος της μπάντας.


Rammstein

Αφού γέμισαν τις μπαταρίες τους μετά από μια παρατεταμένη περίοδο απουσίας από κάθε δραστηριότητα, οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πως επιστρέφουν σε φουλ δράση, επιβεβαιώνοντας μας μάλιστα πως δουλεύουν πάνω στο νέο τους album. Η μπάντα έχει ήδη παρουσιάσει ζωντανά το νέο της κομμάτι «Ramm 4» με τους fans να αναμένουν με ανυπομονησία τον διάδοχο του «Liebe Ist Fur Allle Da» του 2009. Θα πρέπει να τονιστεί πάντως πως ο πληκτράς Christian Lorenz είχε δηλώσει τον περασμένο Αύγουστο άγνοια για το πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις του δίσκου. Ασφαλής πρόβλεψη δε μπορεί να γίνει, με τον δίσκο -αν τελικά βγει μέσα στο 2017- να αναμένεται λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος. Ίσως μια από τις πιο δύσκολες και θολές περιπτώσεις της χρονιάς, με την ελπίδα όμως να μη χάνεται.


Arcade Fire

Τον περασμένο Ιούνιο ο Will Butler, ηγέτης των Arcade Fire, έδωσε μέσω Reddit κάποιες πρώτες πληροφορίες για το νέο album της μπάντας, το οποίο σύμφωνα με φήμες έχει ηχογραφηθεί στο Παρίσι, λέγοντας πως αυτό είναι έτοιμο κατά περίπου 30% – 50%. Αποφεύγοντας να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα, με τις ηχογραφήσεις λογικά να έχουν προχωρήσει αρκετά από τότε, και μετά την κυκλοφορία του νέου τους live DVD από το Λονδίνο, οι Arcade Fire πιθανότατα θα ρίξουν στην αγορά τον νέο τους δίσκο στο δεύτερο μισό του έτους. Με το «Reflektor» να έχει διχάσει κοινό και κριτικούς, το πέμπτο album των Καναδών είναι μια από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες του 2017.


Stone Sour

O Corey Taylor είναι ένας πραγματικός workaholic, συνεπώς η δισκογραφική συνέπεια του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η κυκλοφορία των EP με διασκευές κράτησε στην επικαιρότητα το όνομα της μπάντας, με τον διάδοχο του «House Of Gold And Bones» να βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Οι Stone Sour ανακοίνωσαν πως βρίσκονται ήδη στο studio με τον δίσκο να αναμένεται στα καταστήματα στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό που ξέρουμε είναι πως το group δουλεύει πάνω σε 15 νέα κομμάτια, με τον Taylor να υπόσχεται ένα «φανταστικό νέο LP». Τον ενθουσιασμό του δεν μπόρεσε να κρύψει και ο μπασίστας Johnny Chow, ο οποίος μίλησε για τραγούδια γεμάτα ενέργεια. Εκτιμάμε πως οι πρώτες ανακοινώσεις θα έρθουν την Άνοιξη.


The Jesus And Mary Chain

Ο νέος δίσκος των Jesus And Mary Chain όχι μόνο ολοκληρώθηκε αλλά ανακοινώθηκε, με τους οπαδούς της μπάντας να κάνουν πάρτι για πρώτη φορά μετά το «Munki» του 1998. Το «Damage & Joy», όπως θα τιτλοφορείται, θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου, με πρώτο single το «Amputation» το οποίο έχει ήδη παιχτεί αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Τα αδέρφια Jim και William Reid δείχνουν πως ακόμα και μετά από σχεδόν 20 χρόνια παραμένουν μουσικά επίκαιροι και ενεργοί και πως το νέο album της μπάντας τους δεν είναι ακόμα μια βαρετή και ανούσια επιστροφή rock «δεινοσαύρων», αλλά ένας δίσκος με λόγο ύπαρξης. Υπομονή μέχρι τα τέλη του Μάρτη λοιπόν.


ystem Of A Down

Όταν οι System Of A Down ανακοίνωναν την επανεμφάνιση τους στα συναυλιακά δρώμενα, με προγραμματισμένες εμφανίσεις σε διάφορα καλοκαιρινά φεστιβάλ μέσα στο 2017, η φημολογία για την κυκλοφορία νέου album ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει. Τελικά, στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς -ευτυχώς- οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και οι System Of A Down ανακοίνωσαν επίσημα πως δουλεύουν πάνω σε  15 νέα κομμάτια, ανεβάζοντας μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια σειρά από φωτογραφίες μέσα από το studio. Λογικά, με δεδομένο το συναυλιακό καλεντάρι της μπάντας το οποίο αναμένεται να εμπλουτιστεί το επόμενο διάστημα, η κυκλοφορία του νέου δίσκου, πρώτου μετά τα «Mesmerize» και «Hypnotize» του 2005, θα πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στα τέλη του έτους. Περιμέναμε παραπάνω από 10 χρόνια, ας κάνουμε υπομονή ακόμα λίγο.


Roger Waters

Το πρώτο του album από το «Amused To Death» του 1992 θα κυκλοφορήσει (;) το 2017 ο Roger Waters. Έχοντας εξαντλήσει το project για το «The Wall», με επιτυχημένες περιοδείες, box-set και DVD, ο πρώην ηγέτης των Pink Floyd αποφάσισε να συνεργαστεί με τον παραγωγό των Radiohead Nigel Goldrich, υποσχόμενος έναν πολιτικά αιχμηρό δίσκο. Το δημοψήφισμα για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά -κυρίως- η είσοδος του Donald Trump στον Λευκό Οίκο «όπλισαν» τον Βρετανό ο οποίος αισιοδοξεί πως το οριστικό τέλος των Pink Floyd θα στρέψει πάνω του το ενδιαφέρον των οπαδών της μπάντας. Οι τελευταίοι πάντως φαίνεται να διατηρούν επιφυλάξεις για το εάν τελικά ο δίσκος θα βγει μέσα στη χρονιά.


Nine Inch Nails

Η κυκλοφορία του «Not The Actual Events» EP στο τέλος -κυριολεκτικά- της προηγούμενης χρονιάς αναπτέρωσε τις ελπίδες των οπαδών του συγκροτήματος για μια νέα full-length δισκογραφική δουλειά. Ο Atticus Ross είναι πλέον μόνιμος συνεργάτης του Trent Reznor και οι δύο τους υπόσχονται ένα ποιοτικό album μέσα στο 2017, πρώτο μετά το «Hesitation Marks» του 2013. Αυτό που δε μπορούμε με τίποτα να προβλέψουμε είναι το μουσικό του ύφος, καθώς θεωρείται πλέον σίγουρο ότι ο Ross θα επιδιώξει να βάλει περισσότερα instrumental και κινηματογραφικά στοιχεία στους «νέους»  Nine Inch Nails. Από τα πιο ενδιαφέροντα projects που θα δει το φως της δημοσιότητας πιθανότατα στο δεύτερο μισό της χρονιάς.


Marilyn Manson

Το «Pale Emperor» του 2015 έφερε το χαμόγελο στα χείλη των φίλων του Manson, ο οποίος διανύει περίοδο δεύτερης νεότητας. Ο εκκεντρικός star έχει ήδη ανακοινώσει πως το νέο του album «Say10» θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στις 14 Φεβρουαρίου και θα είναι «ωμό» και «βίαιο». Οι πρώτες πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον δίσκο να είναι μια μίξη των «Antichrist Superstar» και «Mechanical Animals» ενώ ο ίδιος ο δημιουργός υπόσχεται εκπλήξεις στους οπαδούς του. Η συνεργασία που ξεκίνησε ο Manson με τον συνθέτη Tyler Bates στο «Pale Emperor» συνεχίστηκε, δίνοντας μας κάθε λόγο να πιστεύουμε πως το δέκατο δημιούργημα του θα βρίσκεται ξανά στη λίστα μας με τα κορυφαία albums της χρονιάς, όπως άλλωστε είχε συμβεί και δυο χρόνια πριν.


Linkin Park

Αφού δήλωσε σίγουρος για την εισαγωγή της μπάντας του στο Rock And Roll Hall Of Fame τα επόμενα χρόνια, ο Chester Bennington τόνισε πως είναι περήφανος για το νέο album των Linkin Park, το οποίο θα κυκλοφορήσει πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι. Εξωστρεφείς και ανοιχτοί στο κοινό τους, οι Park «ταΐζουν» τους πεινασμένους fans τους με updates μέσα από το studio κάνοντας την προσμονή τους λιγότερο επίπονη. Η δήλωση του Mike Shinoda πως θέλει να ρίξει στην αγορά τον κορυφαίο δίσκο της μπάντας, τονίζοντας παράλληλα πως η σύνθεση του δίσκου ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς ανεβάζει τον πήχη ψηλά, κάτι απόλυτα λογικό άλλωστε μετά και την επιτυχία του «The Hunting Party» αλλά και την επιστροφή της μπάντας στο rock παρελθόν της.


Lana Del Rey

Στα τέλη του 2015, λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του «Honeymoon», η Lana Del Rey είχε δηλώσει πως σκέφτεται ήδη το επόμενο της album. Αυτό δεν κυκλοφόρησε μέσα στο 2016, κάτι που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει φέτος. Οι φήμες θέλουν την τραγουδίστρια να έχει γράψει ένα κομμάτι με τίτλο «Wild Side», ενώ σε δηλώσεις της έχει τονίσει πως «υπάρχουν ιδέες για νέο δίσκο». Το απρόβλεπτο του χαρακτήρα της αλλά και η ευελιξία που έχει από την δισκογραφική της εταιρία να γράφει και να κυκλοφορεί ό,τι θέλει, όποτε το θέλει, ενδεχομένως να την κάνει outsider, ωστόσο οι ελπίδες υπάρχουν, έστω και αν ο δίσκος θα πρέπει να στριμωχτεί χρονικά στο τέλος της χρονιάς.


Alice In Chains

Το περασμένο καλοκαίρι ο τραγουδιστής/κιθαρίστας William DuVall είχε δηλώσει πως ακόμα είναι νωρίς για ένα νέο album από τους Alice In Chains, μοιράζοντας έτσι τον χρόνο του ανάμεσα στους Giraffe Tongue Orchestra και στα 2 μουσικά ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει. Αυτό που ξέρουμε ήδη από το 2015 είναι πως το συγκρότημα δουλεύει -όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες- πάνω στον διάδοχο του «The Devil Put Dinosaurs Here», ενώ το γεγονός πως τον περασμένο Δεκέμβριο ηχογράφησε μια διασκευή στο «Tears» των Rush μας κάνει να πιστεύουμε πως βρίσκονται στο studio για τα νέα τους τραγούδια. Ισχυρό outsider αλλά με υπαρκτές ελπίδες κυκλοφορίες μέχρι το τέλος του 2017.


Bruce Springsteen

Έχοντας μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη, το Αφεντικό είχε ένα γεμάτο 2016 με την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του «Born To Run» τον Σεπτέμβρη, πλήθος συναυλιών με την E-Street Band για τις ανάγκες προώθησης του «The Ties That Bind: The River Collection», καθώς και προσωπικών εμφανίσεων λόγω των Αμερικανών εκλογών. Κάπου στις αρχές του προηγούμενου έτους, μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του Rolling Stone, ο Springsteen είχε αναφερθεί και στο νέο του album το οποίο χαρακτήρισε περισσότερο ως ένα «solo project», λέγοντας μάλιστα πως τα κομμάτια έχουν ήδη ηχογραφηθεί. Περισσότερες πληροφορίες για το project αυτό δεν έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας.


Soundgarden

Ανάμεσα στις επετειακές επανακυκλοφορίες των παλαιότερων κλασικών τους albums, οι Soundgarden βρίσκουν τον χρόνο και δουλεύουν πάνω στον νέο τους δίσκο, που κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Το group είχε έτοιμα ήδη 6 κομμάτια από το καλοκαίρι, ενώ τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα όταν ο frontman Chris Cornell ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του για τις ανάγκες προώθησης της τελευταίας του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Higher Truth», δηλώνοντας «αφοσιωμένος ολοκληρωτικά» στους Soundgarden. Το συγκρότημα από το Seattle βρίσκεται ήδη στο studio, ανεβάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον διάδοχο του «King Animal» να είναι προ των πυλών.


Thirty Seconds To Mars

Ο Jared Leto αφήνει για λίγο στην άκρη την καριέρα του ηθοποιού, έχοντας κερδίσει μάλιστα και Oscar, και επικεντρώνεται στη νέα δισκογραφική δουλειά των Thirty Seconds To Mars, την πρώτη τους μετά το 2013. Το συγκρότημα ανέβασε στο διαδίκτυο ένα teaser video ενώ πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Interscope, αφήνοντας μετά από χρόνια την Virgin/EMI. Το «Love, Lust, Faith And Dreams» άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις, με συνέπεια το επερχόμενο πέμπτο album των Αμερικανών να έχει καλλιεργήσει προσδοκίες στους fans. Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις αρχές της Άνοιξης, με τον δίσκο να κυκλοφορεί πιθανότατα στο τέλος του φθινοπώρου.


A Perfect Circle

Κλείνουμε περίπου όπως αρχίσαμε, με την ευρύτερη οικογένεια των Tool. Ο Maynard James Keenan και οι Perfect Circle ανακοίνωσαν αρχικά τον Νοέμβρη πως δουλεύουν πάνω στο νέο τους album, πρώτο μετά το «eMOTIVe» του 2004. Μόλις χτες (09/01/2017), το συγκρότημα επιβεβαίωσε ξανά με τον πλέον επίσημο τρόπο πως γράφει νέα τραγούδια, ανακοινώνοντας παράλληλα και νέα περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες την Άνοιξη. Αν επιβεβαιωθούν πάντως οι προβλέψεις και οι φήμες, οι φίλοι των Tool/A Perfect Circle θα αποζημιωθούν διπλά μέσα στο 2017, σε μια χρονιά ορόσημο για αυτούς.

Τσεκάρετε ακόμα…
Στα παραπάνω ονόματα μπορείτε να προσθέσετε και άλλα σημαντικά σχήματα που είτε ανακοίνωσαν, είτε γνωρίζουμε πως βρίσκονται στο studio. Φήμες -χωρίς κάτι χειροπιαστό- υπάρχουν για τους Queens Of The Stone Age, ενώ σίγουροι είμαστε πως οι Five Finger Death Punch έχουν ολοκληρώσει τη σύνθεση του δικού τους LP. Οι Black Veil Brides ετοιμάζονται να κατακτήσουν ακόμα μια φορά τα Billboard charts μιξάροντας ήδη τον δίσκο τους, οι Papa Roach θέλουν να συνεχίσουν την επιτυχία του «F.E.A.R.» και οι Steel Panther ετοιμάζουν ακόμα ένα ξεκαρδιστικό δημιούργημα.

Την επαναδραστηριοποίηση τους και κατά συνέπεια την επιστροφή τους στο studio ανακοίνωσαν οι At The Drive-In, ενώ νέες δουλειές έχουν ανακοινώσει ήδη οι Sepultura, ο Ryan Adams και οι Shins.

rockyourlife.gr

περισσότερα
Back to top button