Ελλάδα

Μπαγιάτικο ψωμί; Μην το πετάτε, φτιάξτε λιχουδιές! (εικονες)

Υπάρχουν ιδέες και συνταγές που γίνονται πολύ καλύτερες αν χρησιμοποιήσετε χθεσινό και προχθεσινό ψωμί ή τις φέτες του τοστ που ξέμειναν. Ανακαλύψτε τις!

1. Φτιάξτε αυγοφέτες. Γλυκές ή αλμυρές οι φέτες ψωμιού που βουτήχτηκαν σε γάλα και αυγό αποτελούν ένα σνακ που ξετρελαίνει τα παιδιά, όποια στιγμή κι αν το εμφανίσετε στο τραπέζι και που γίνεται σαφώς καλύτερο όταν το ψωμί δεν είναι φρέσκο. Πάρτε ιδέες για αυγόφετες πατώντας εδώ.

2. Φτιάξτε σπιτικά κρουτόν. Είναι το λατρεμένο κράτσα-κρούτσα που δίνει στις πράσινες, φρέσκες σαλάτες εκείνο το κάτι που συχνά τους λείπει για να γίνουν από αδιάφορες απολαυστικές. Προσθέστε τα και στις κρεμώδεις χειμωνιάτικες σούπες για έξτρα γεύση. Δείτε πόσο εύκολα φτιάχνετε σπιτικά κρουτόν πατώντας εδώ.

3. Χρησιμοποιήστε το στους κιμάδες. Το ξέρουμε απ’ τη γιαγιά μας ότι τα κεφτεδάκια, τα μπιφτέκια και κάποια κεμπάπια γίνονται πολύ καλύτερα όταν το ψωμί είναι μπαγιάτικο. Δείτε πώς φτιάχνουμε παραδοσιακά κεφτεδάκια πατώντας εδώ.

Σπανάκι ογκρατέν με μπέικον, τυρί και ψωμί του τοστ

4. Φτιάξτε ένα ογκρατέν. Μια λαχταριστή ιδέα για να αξιοποιήσετε το όχι και τόσο φρέσκο ψωμί του τοστ που περίσσεψε είναι να κάνετε ένα εύκολο και λαχταριστό ογκρατέν με μπέικον και σπανάκι. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

5. Φτιάξτε μπρουσκέτες. Η ιταλική λιχουδιά με τις ανεξάντλητες εκδοχές της είναι ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσετε όχι μόνο το χθεσινό ή προχθεσινό ψωμί αλλά και διάφορα άλλα υπολείμματα λαχανικών, αλλαντικών ή τυριών του ψυγείου σας. Αυτοσχεδιάστε ή πάρτε ιδέες για μπρουσκέτες πατώντας εδώ.

περισσότερα
Back to top button