Καστοριά

Ανακοίνωση των Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Νομού Καστοριάς (λογοθεραπευτών κλπ.)

Ο ΕΟΠΥΥ, προχώρησε σε ανακοίνωση αλλαγών στο χώρο των υπηρεσιών « Ειδικής Αγωγής » στις 22/12/16. Συγκεκριμένα, μας κάλεσε, όσους παρέχουμε υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής», να υπογράψουμε συμβάσεις μέχρι τις 30/12 μετά από διαπραγμάτευση 4 ημερών, προκειμένου η κάλυψη της δαπάνης για την «Ειδική Αγωγή » να γίνεται προς τους συμβαλλόμενους επαγγελματίες και επιχειρήσεις αντί προς τους γονείς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Αυτό θα μπορούσε να ισχύει αν η σύμβαση που μας προτείνουν δεν παρουσίαζε σοβαρότατα προβλήματα, ελλείψεις, ανακρίβειες, ελλιπές νομικό πλαίσιο και δε μεροληπτούσε σκανδαλωδώς υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Τα κύρια σημεία που αναφέρονται με προχειρότητα μέσα στη σύμβαση και μας βρίσκουν αντίθετους στην υπογραφή της είναι:

– Ψηφιοποίηση των παραπεπτικών των παιδιών (καμία δομή δημόσια ή ιδιωτική δεν είναι έτοιμη για να αρχίσει να δίνει και να ελέγχει ηλεκτρονικά τα παραπεμπτικά κάτι που σημαίνει επιπρόσθετη ταλαιπωρία για γονείς και θεραπευτές σχετικά με την έκδοσή τους και την κατάθεσή τους)

– Ο ΕΟΠΥΥ ισχυρίζεται ότι ο νόμος που ψηφίστηκε στις 21/12/2016 αποτελεί μνημονιακή δέσμευση όμως δε δεσμεύεται ότι θα αποδίδει το ποσό της δαπάνης νωρίτερα από τις 90 ημέρες (κάτι που με τα σημερινά δεδομένα είμαστε σίγουροι ότι θα έιναι τουλάχιστον 6 μήνες)

– Προβλέπεται επίσης ότι αν η παραγματική δαπάνη δηλαδή το απαιτούμενο κόστος των ειδικών θεραπειών που παρέχονται στα παιδιά σας, είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, η διαφορά θα καλύπτεται από τους ιδιώτες θεραπευτές (μείωση σε ένα μεγάλο ποσοστό στο ποσό που θα εισπράττεται όταν θα εισπράττεται )

– Ορίζεται ότι οι θεραπείες θα πρέπει να έχουν διάρκεια 30 min και δε λαμβάνεται υπ όψιν πως κάποια παιδιά έχουν ανάγκη για θεραπευτικά προγράμματα μεγαλύτερης διάρκειας

Στις 04/01/2017 συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί του Νομού Καστοριάς και αποφασίσαμε ομόφωνα ΟΧΙ στη σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας υπό αυτούς τους όρους και τις συνθήκες. Ενημερωνόμαστε συνεχώς από τα συλλογικά μας όργανα ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε με εγκυρότητα τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν σε θεραπευτικά προγράμματα.

Τη Δευτέρα 16/01/2017 και ώρα 09:00 θα συμμετέχουμε στη στάση Διαμαρτυρίας των Συλλογικών μας οργάνων έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Ζητάμε από τον Υπουργό ή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο χωρίς εκβιασμούς και λασπολογίες για τους κλάδους μας. Όλοι μας μάθαμε να σεβόμαστε τον κόπο μας και να λειτουργούμε σαν θεραπευτές με στόχο το καλό των παιδιών μας.

Καλούμε τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν σε θεραπευτικά προγράμματα για τυχόν απορίες να απευθύνονται στους θεραπευτές τους. Τους ευχαριστούμε για τη στήριξη .

Λέμε ΟΧΙ στην προσπάθεια να υποβαθμιστεί η ποιότητα των θεραπευτικών προγραμμάτων μας και καλούμε όλους τους φορείς του νομού να μας στηρίξουν προβάλλοντας το θέμα. Δε Διαπραγματευόμαστε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους .

 Με Εκτίμηση

Θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Νομού Καστοριάς

Αθανασίου Ευαγγελία (Λογοθεραπευτρια)

Γκουντέλα Ζωή (Λογοθεραπεύτρια)

Δούφλιας Νίκος (Λογοθεραπευτής)

Ζαντίδου Στυλιανή (Λογοθεραπεύτρια)

Ζήση Αλεξάνδρα (Λογοθεραπεύτρια)

Καρανικόλα Κυριακή (Λογοθεραπεύτρια)

Μαλέα Γεωργία (Ψυχολόγος)

Μανησιώτη Κατερίνα (Εργοθεραπεύτρια)

Μέλλιου Χαρά (Λογοθεραπεύτρια)

Μήτσιου Σοφία (Λογοθεραπεύτρια)

Νανά Αναστασία (Ψυχολόγος)

Νικολακάκη Ιωάννα ( Ειδική Παιδαγωγός)

Νικολή Σοφία (Ψυχολόγος)

Παπαβασιλείου Κατερίνα (Λογοθεραπεύτρια)

Παπαρίζος Κωνσταντίνος (Λογοθεραπευτής)

Παυλίδου Παρασκευή ( Λογοπεδικός – Ειδική Παιδαγωγός )

Ρήμου Ασπασία (Ψυχολόγος – Λογοπεδικός)

Σαββίδης Κωνσταντίνος (Λογοθεραπευτής)

Σαρρή Ιωάννα (Λογοθεραπεύτρια)

 

περισσότερα
Back to top button