ΕλλάδαΚόσμος

Το βίντεο που «καίει» τη σύζυγο του πρέσβη Αμοιρίδη

Ενα νέο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του δολοφονηθέντος πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά τη σύζυγό του Φρανσουάζ να επιστρέφει στο σπίτι, μαζί με την 11χρονη κόρη της.

Στο βίντεο (συγκεκριμένα στο 4:23 του αποσπάσματος της βραζιλιάνικης εκπομπής) η γυναίκα φαίνεται να εισέρχεται στο σπίτι, αν και δεν υπάρχει ρολόι που να καταγράφει το χρόνο έλευσής της.

 

Αρχικά, το λευκό αυτοκίνητο το οποίο είχε ενοικιάσει ο άτυχος πρέσβης δεν βρίσκεται εκεί. Τη στιγμή όμως που εμφανίζονται στην οθόνη η Φρανσουάζ Αμοιρίδη και η κόρη της φαίνεται για πολύ λίγο στα αριστερά, ένας άνδρας ο οποίος μοιάζει με τον 29χρονο εραστή της, τον αστυνομικό Σέρτζιο Μορέιρα, ο οποίος φαίνεται και σε άλλα σημεία του βίντεο.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την μαρτυρία του εξαδέλφου του εραστή της Φρανσουάζ, 29χρονου αξιωματικού της Στρατονομίας η σύζυγος του πρέσβη επέστρεψε όταν ακόμη μέσα στο σπίτι βρισκόταν το πτώμα του πρέσβη.

Ζητούν DNA από τη μητέρα του πρέσβη 

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη διαδέχονται η μια την άλλη, οι αρχές ζητούν να ληφθεί DNA από την μητέρα του, που ζει στην Ελλάδα και όχι από την κόρη του για σύγκριση προκειμένου να ταυτοποιηθεί το απανθρακωμένο πτώμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «O Globo», οι ξένοι πράκτορες που βρίσκονται στη Βραζιλία για να συνδράμουν στις έρευνες για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, αναζητούν μια αδιάψευστη απόδειξη πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στη Nova Iguaçu, ανήκει στον διπλωμάτη.

 

Στόχος είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, να πραγματοποιηθεί μια εξέταση συγκρίνοντας το DNA του πτώματος με αυτό της μητέρας του πρέσβη που ζει στην Ελλάδα.

Η αρχική ιδέα των αξιωματούχων ήταν να συλλέξουν γενετικό υλικό της κόρης του πρέσβη που είχε αποκτήσει με την επί 15χρόνια σύζυγό του Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας G1, το τεστ μπορεί να αποδειχθεί μάταιο, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο πρέσβης να μην είναι ο πατέρας του κοριτσιού.

Την Παρασκευή, το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτηση για 30 ημέρες της συζύγου του, Φρανσουάζ, του εραστή της, Σέρτζιο και του Εντουάρντο Τεντέσκι για τη δολοφονία του πρέσβη.

Σύμφωνα με τον δικαστή, Φελίπε Καρβάλο ντα Σίλβα, ο  29χρονος αστυνομικός και εραστής της Φρανσουάζ προσπάθησε να διαγράψει τις εικόνες από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την στιγμή της δολοφονίας του διπλωμάτη και που δείχνουν στη συνέχεια την απομάκρυνση του πτώματος.

Η αστυνομία, την ίδια ώρα, εξακολουθεί να ερευνά τη συμμετοχή ενός ακόμη ατόμου στο έγκλημα. Ένας οδηγός ταξί πήγε τον Σέρτζιο σε ένα βενζινάδικο για να αγοράσει βενζίνη και στη συνέχεια τον μετέφερε στην τοποθεσία όπου το αυτοκίνητο του πρέσβη – μαζί με το άψυχο σώμα – θα πυρπολούνταν.

ethnos.gr

περισσότερα
Back to top button