Ελλάδα

Μηχανή του Χρόνου: Το πρώτο μαγαζί της Αθήνας που προσέλαβε σερβιτόρες

Ήταν ζαχαροπλαστείο στη Σταδίου, που προσέλαβε δυο σερβιτόρες, αλλά το σφράγισε η αστυνομία “προς περιφρούρησιν των ηθών”

Από τη mixanitouxronou.gr:

Το ζαχαροπλαστείο του Κουρμαλίδη στη γωνία Σταδίου και Πεσπατζόγλου, ήταν το πρώτο μαγαζί της Αθήνας που για να ξεχωρίσει προσέλαβε το 1906 δύο σερβιτόρες!

Φυσικά το νέο μαθεύτηκε αμέσως και πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το μαγαζί για να χαζέψει το θέαμα και να πει φυσικά τη γνώμη  του- συνηθισμένα πράγματα για εκείνη την εποχή. Τα σχόλια του κοινού κινούνταν μεταξύ του «να καεί το μαγαζί για παραδειγματισμό» και … «να κρεμαστεί ο Κουρμαλίδης στην πλατεία Συντάγματος». Φυσικά κάποιοι, ιδιαίτερα νεαροί φοιτητές, είχαν «κολλήσει» μέσα το μαγαζί και δεν το κουνούσαν με τίποτα!

Σ’όλα αυτά τα φαιδρά και στα παρατράγουδα που σίγουρα θα επακολουθούσαν, έβαλε τέλος την τρίτη μόλις μέρα η Αστυνομία.

Το ζαχαροπλαστείο σφραγίστηκε και ο καθένας μπορούσε να διαβάσει στην πόρτα του: “Το κατάστημα εκλείσθη κατόπιν αποφάσεως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Απαγορεύεται αυστηρώς η εν αυτώ είσοδος. Η παρούσα διαταγή εξεδόθη προς περιφρούρησιν των Ηθών από πάσης προσβολής ή βλάβης.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Η σχιζοφρενής καλλιτέχνιδα που πυροβόλησε τον Άντυ Γουόρχολ, λίγα λεπτά αφότου είχε φύγει από κοντά του ο Ιόλας. Ο Γουόρχολ σώθηκε μετά από χειρουργείο 5 ωρών, σχεδόν έχασε τη φωνή του και φορούσε πάντα κορσέ
Γκρέμλινς. Η ταινία που συνδυάζει τη φρίκη με το χιούμορ σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Παρά τους καυγάδες των συντελεστών για τις βίαιες σκηνές, έγινε επιτυχία

news247.gr

περισσότερα
Back to top button