Καστοριά

Επαναλαμβανόμενες τρομοπρογνώσεις (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Προσωπικά είμαι πικραμένος και εξοργισμένος με το ίντερνετ. Το ανοίγω και λαμπαδιάζω. Το πρώτο πράγμα που σκέπτομαι είναι ότι μάλλον είμαστε γκαντέμηδες. Τόσο ωραίες μέρες χθες και σήμερα και για τα καρναβάλια μια…συνεχής καταστροφολογία.

Όλα τα sites το ίδιο. Θα έλθουν οι παγωμένες αέριες μάζες από την Σιβηρία. Πότε; Άκουσον, άκουσον. Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Την καλύτερη σύμπτωση για να πέσει το τριήμερο με το Σαββατοκύριακο θα μας τη χαλάσει η κυρία Αριάνδη (το χαμηλό! Τι στο διάολο τύχη είναι αυτή; Φέτος θα μπορούσε να έλθει ο καθένας από μακριά να περάσει ένα υπέροχο τριήμερο να γίνει κατανάλωση, για τα μαγαζιά να..να ζωντανέψει η πόλη μας και όμως μου τηλεφωνούν συνέχεια και με ρωτούν τι να κάνουν; Τι να τους πεις;

Τρομοκρατείται ο κόσμος από το πρωί μέχρι το βράδυ στην τηλεόραση. Θα κάνει 20 μείον θα ..θα…αμάν πια! Τώρα στο μόνο που ελπίζω είναι να αντέξουμε κατάλληλα ντυμένοι! Ετοιμαστείτε λοιπόν! ¨όμως κάτι πρέπει να γίνει κάτι με αυτήν την τρομο-πρόγνωση. Αν ήμουν κάπου υπεύθυνος θα έκανα την εξής διαδικασία. Θα τους κοινοποιούσα ένα εξώδικο με την προειδοποίηση: Αν τα στοιχεία δεν στηρίζονται επιστημονικά θα προσφύγω εναντίον σας για να αποφύγω τυχόν αστήρικτες και υπερβολικές εκτιμήσεις.

Το θέμα είναι λεπτό. Όμως επειδή είναι κλάδος των μαθηματικών παρατηρώ ότι δεν υπάρχουν προγνώσεις με νούμερα . άλλο Π.χ. 80 τοις εκατό θα χιονίσει μισό μέτρο που είναι πολύ πιθανό και άλλο 20% μισό μέτρο που είναι μάλλον απίθανο. Άλλη λύση δεν υπάρχει!

Κάθε τριήμερο τα ίδια και τα ίδια.

 

 

 

περισσότερα
Back to top button